Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Parasolhoes

Een parasolhoes is de uitkomst voor een optimale bescherming van uw parasol. Met een parasol overtrek voorkomt u beschadigingen en houdt u te allen tijde uw parasoldoek mooi. Wij geven u graag meer informatie over de voordelen van parasolhoezen, de formaten en het gebruik ervan. Of bekijk direct ons aanbod parasolbescherming.Wat is een parasolhoes?

Een parasolhoes is een beschermhoes om een zweefparasol of tuinparasol optimaal te beschermen. Er zijn verschillende soorten parasolhoezen. Zo zijn er parasolhoezen met en zonder stok. De hoezen met stok zijn een uitkomst voor hoge zweef- of tuinparasols. Bij lagere exemplaren kan een parasolhoes zonder stok de nodige bescherming bieden.


Waarom een parasolhoes?

Wanneer u heeft geïnvesteerd in een luxe zweefparasol of tuinparasol, dan wilt u hier lange tijd van kunnen genieten. Zonder beschermhoes loopt u het risico de levensduur van de parasol te verkorten. Daarom adviseren wij bij BuitenHof altijd gebruik te maken van een parasol overtrek. Een parasolhoes geeft namelijk de volgende bescherming:

  • Verlengen van de levensduur van uw parasol
  • Bescherming tegen alle weersomstandigheden (waterdichte parasolhoes)
  • Geen schimmel doordat de parasol droog blijft
  • Voorkomen dat er vlekken op het doek komen (vogelpoep, groene aanslag en regenstrepen)
  • Voorkomen dat er windbeschadigingen zijn (wind die onder de parasol schiet)
  • Bescherming tegen stof, krassen en vlekken bij opslag

Parasolhoes met stok

Bij BuitenHof adviseren wij altijd bij de aanschaf van een nieuwe parasol te kiezen voor een parasolhoes met stok. Al onze parasols zijn namelijk ruim en hoog. Wanneer u een parasolhoes heeft met stok kunt u de hoes op een veel veiliger manier aanbrengen. De werking lijkt op een tentstok die door de hoes gehaald wordt. U kunt uw parasol gewoon rechtop laten staan en u heeft zelf geen trapje nodig om overal bij te kunnen.

De stok van de beschermhoes kunt u over de top van de parasol trekken, naar beneden halen en sluiten. Zo heeft u eenvoudig en snel uw grote zweef- of tuinparasol voorzien van bescherming.


Formaten parasolhoezen

Bent u opzoek naar een specifieke maat parasolhoes? Bij BuitenHof hanteren wij drie verschillende formaten parasolhoezen:

Deze parasolhoezen passen op alle parasols binnen ons assortiment. Heeft u al een parasol? Als de spanwijdte van uw parasoldoek binnen de gestelde afmetingen blijft, zijn deze hoezen ook geschikt voor uw huidige parasol.


Opmeten voor parasoldoek

Uiteraard wilt u er wel zeker van zijn dat u het juiste beschermdoek voor uw parasol koopt. Daarom is het belangrijk dat u uw parasol volgens de juiste manier opmeet. Daarnaast wilt u dat de stok van de parasolhoes lang genoeg is. Anders kunt u alsnog geen gebruik maken van de voordelen. Dit zijn de twee stappen die u moet nemen om uw parasol op de juiste manier op te meten.

Stap 1: Meet de lengte van de parasol in gesloten stand
Klap de parasol dicht. Plaats een rolmaat aan de top van de parasol aflopend tot het einde van het doek. Nu weet u de lengte van het doek in gesloten stand.

Stap 2: Meet de lengte van de parasol in open stand
Klap de parasol open. Afhankelijk of u een rechthoekige, ronde of vierkante parasol heeft, meet u de uiteinden. Meet bij de rechthoekige of vierkante parasol de lengte en de breedte en bij een ronde parasol de diameter.

Heeft u alle afmetingen van de parasol verzameld, maar twijfelt u nog over welke beschermhoes het best aansluit? Maak dan gebruik van onze handige beschermhoes kiezer! Vul stap voor stap de maten in en onze kiezer laat u precies zien welke hoes het best geschikt is voor uw parasol.


Persoonlijk advies

We hopen dat u meer informatie hebt gekregen over parasolhoezen. Maar wilt u graag wat extra toelichting of heeft u een andere vraag? Onze productspecialisten staan voor u klaar. Daarnaast bent u van harte welkom in één van onze fysieke winkels verspreid door heel Nederland en België.