Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Balkon inrichten met tuinmeubelen? Lees onze tips!

Zeker als u in de stad woont is de kans groot dat u geen tuin heeft maar een balkon. Van een balkon maakt u ook op een eenvoudige manier een gezellig tuintje voor uzelf. Wilt u graag op een leuke manier uw balkon inrichten, maar vindt u dit lastig? Ook al heeft u met een balkon niet veel plaats om een lounge- of tuinset neer te zetten, er zijn genoeg mogelijkheden die in de beperkte ruimte passen. Een balkon maakt u gezellig met tuinmeubelen en decoratie, maar ook met plantjes. Op deze pagina geven we u tips om u op weg te helpen een gezellig balkon te creëren. 


Uw balkon inrichten in 3 stappen

Zodra de voorjaarszon schijnt wilt u het liefst meteen naar buiten kunnen om op uw balkon te genieten van het lekkere weer. Hoe klein uw balkon ook is, u kunt het helemaal naar eigen wens stylen. Maak daarbij wel optimaal gebruik van de beschikbare ruimte door bijvoorbeeld een verticale tuin te creëren. Er zijn zelfs manieren om uw balkon groter te doen lijken. Doorloop voor u begint met inrichten de volgende 3 stappen:

  1.  Bepaal uw woonstijl. Omdat uw balkon vast zit aan uw woning is het begrijpelijk dat u dezelfde stijl op uw balkon aan wil houden als binnen. Bent u nog op zoek naar inspiratie? Bekijk dan ons overzicht met verschillende tuinstijlen waar u inspiratie uit kunt halen.
  2. Wat is het voornaamste doel van uw balkon? Wilt u er een gezellig tuintje van maken, waarin u gebruik maakt van uw groene vingers, of wilt u alleen relaxen? Een mix van beide is natuurlijk ook mogelijk!
  3. Bedenk hoe veel mensen er doorgaans op uw balkon zitten. Zijn hier ook kinderen of huisdieren bij? Denk dan ook aan een extra veilige afscheiding.

Tuinmeubelen voor op het balkon

Heeft u bovenstaande vragen voor uzelf beantwoord? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar passende tuinmeubelen. We zoeken een functionele manier om het volledige terras te benutten. Dit betekent dat we niet te grote stukken op het terras plaatsen. Voordat we een keuze maken, kijken we hoe het terras het best benut kan worden. Wilt u kunnen ontspannen in een loungeset, maar wilt u ook kunnen dineren aan een dining set? Lees dan snel verder! Hieronder vindt u handige tips om op een balkon van beide te kunnen genieten.


Een loungebank voor op het balkon

Als u niet de behoefte heeft om buiten te eten, maar uw terras wilt gebruiken om te ontspannen, kunt u kiezen voor een loungebank. Wij hebben verschillende lounge- en tuinbanken in onze collectie waar u uit kunt kiezen. Bekijk hieronder onze balkons en die van onze klanten en raak geïnspireerd. Maak uw set af met een halve poef of bijzettafels

U kunt kiezen om er een halve poef bij te nemen of een aantal Gili bijzettafeltjes. Zo heeft u verschillende keuzes en toch plaats bespaard. De halve poef gebruikt u om de voetjes omhoog te leggen na een lange dag. De Gili tafeltjes kunt u gebruiken om een drankje of hapje op te plaatsen. Deze tafeltjes zijn handig omdat we deze in verschillende maten hebben. Zo kunt u altijd de juiste hoogte kiezen. Als deze 2 opties toch nog te veel plaats innemen, kunt u ervoor kiezen om een flexibel dienblad op uw bank te plaatsen. Zo heeft u een tafeltje dichtbij.

Gili bijzettafeltjes

In hoogte verstelbare tafel: multifunctioneel!

Wilt u het loungen en dineren combineren? Dan kunt u kiezen voor een verstelbare tafel. Door een verstelbare tafel te kiezen, kunt u de tafel gebruiken om aan te eten, maar ook als salontafel. Deze tafel hebben we in twee afmetingen: 90x90 cm en 140x75 cm. U kunt ook uit verschillende bladen kiezen, eentje die het beste bij uw terras past. We kijken hierbij naar de tegels van uw terras, de raamkozijnen en eventueel de gordijnen of balustrade. Ook moet er een keuze worden gemaakt tussen loungestoelen of dining stoelen. Loungestoelen zijn vaak meer comfortabel, zodat u er ook in kunt ontspannen. Een voorbeeld hiervan is de Montana loungestoel.


Balkon tuinset

Wilt u toch buiten eten? Dan is een diningset een goede optie. Hier hebben we ook weer verschillende afmetingen. We hebben bijvoorbeeld een concept tafel met afmetingen 90x90 cm, 140x75 cm en 90 cm rond. Hier kunt u dan eventueel 2 of 4 stoelen aan plaatsen. We kijken goed naar de afmetingen. U rekent ongeveer een minimum van 60 à 70 cm extra voor de stoel. U moet de stoel achteruit kunnen schuiven maar ook nog rond de tafel kunnen lopen als er iemand zit.Dining stoelen met een salontafel

De laatste optie is een combinatie van dining stoelen en een salontafeltje. In een diningstoel kan ook weer een comfortabel kussentje worden gelegd. Zo kunt u ontspannen van de buitenlucht op een kleine ruimte. 


Ruimte voor groene vingers

U heeft nu als basis tuinmeubelen gekozen. Tuinmeubelen alleen zijn echter niet genoeg voor een gezellig balkon. Daar is een beetje groen voor nodig. Om optimaal gebruik te maken van de beperkte ruimte die u heeft raden we aan om de hoogte in te werken met uw beplanting. Dit heet verticaal tuinieren. U kunt bloembakken aan de muur aan de zijkant van uw balkon schroeven om daar verschillende plantjes in te zetten. Er bestaan ook speciale zakken met vakjes die u aan de muur kunt bevestigen. De zakjes vult u dan met aarde en plantjes. U kunt in een verticale tuin zelfs een moestuintje beginnen! Makkelijke planten zijn kruiden als basilicum en tijm, of een aardbeienplantje. Wilt u of kunt u geen bloembakken aan de muur bevestigen? Ook een bloempot of plantenbak op de grond doet het goed op een balkon. Daarnaast kunt u een hoge kast of wandrek gebruiken om plantjes in te zetten. Alles wat uw plantjes verder nodig hebben is water en liefde!Maak het af met accessoires

Om wat extra warmte en sfeer op uw balkon te creëren maakt u gebruik van accessoires. Gebruik sierkussentjes in uw tuinstoel en plaids in uw loungebank. Heeft u al eens over een buitenkleed nagedacht? Dit kleed kan tegen weer en wind en droogt super snel. Tuinverlichting en kaarslicht maken uw balkon af en zorgen ervoor dat u ook laat op de avond licht heeft terwijl u buiten zit.Neem een kijkje op het balkon van onze klanten!

Nog meer inspiratie? Bekijk onze Buiten kijken bij... pagina voor nog veel meer klantfoto's!


Uitgebreid advies? Kom langs in één van onze winkels!

Wilt u graag persoonlijk advies over het inrichten van uw balkon? Wij adviseren u graag! Neem contact op met onze specialisten of bezoek één van onze winkels. Hier kunt u de complete collectie bekijken en uitproberen. Bekijk het winkeloverzicht direct via de link hieronder!