Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Tuinstijl minimalistisch en design

Net zoals dat er een groot aantal verschillende interieurstijlen zijn, zijn er ook veel mooie tuinstijlen. Bij BuitenHof Tuinmeubelen lichten we graag de tuinstijl minimalistisch en design voor u uit. Als u een stijl kiest die perfect past bij uw persoonlijke wensen, kunt u optimaal genieten van uw tuin! Met de tuinstijl minimalistisch en design geniet u van rust, vrijheid en natuur. Op deze pagina inspireren we u graag met deze tuinstijl, de kenmerken en de tuinmeubelen die er perfect bij passen. Benieuwd naar onze andere tuinstijlen? Bezoek onze tuinstijlen pagina!


Minimalistische tuinstijl

Stelt u zich voor: u komt thuis na een lange dag werken en stapt de tuin in. Een serene en rustgevende sfeer omhult u en u voelt u meteen ontspannen. Dit is het gevoel dat de minimalistische tuinstijl kan bieden. Door te werken met minimale beplanting en beperkte decoraties, creëert u een tuin die niet alleen mooi is, maar ook rustgevend voor de geest. De eenvoudige, strakke lijnen en ingetogen kleuren geven een gevoel van ruimte en zorgen voor een kalme omgeving waarin u kunt ontspannen en genieten van de natuur. Of u nu een stadstuintje heeft of een groot landgoed, de minimalistische tuinstijl biedt een inspirerende en serene buitenruimte waarin u tot rust kunt komen en kunt genieten van de schoonheid van de natuur.

Kenmerken minimalistisch en design

De minimalistische tuinstijl heeft de afgelopen jaren steeds meer populariteit gewonnen, en dat is niet zonder reden. Deze moderne en serene benadering van tuinieren biedt talloze voordelen voor degenen die op zoek zijn naar een kalme en ontspannen buitenruimte. De tuinstijl minimalistisch en design is een rustige en neutrale stijl met olijfgroene accenten. Met deze stijl kunt u optimaal genieten van de natuur en het buitenleven. Materialen en kleuren die goed passen bij de minimalistische stijl zijn zwart aluminium, grijs teak en olijfgroene Soltex kussens. Verder kenmerkt deze stijl zich vooral door het gebruik van neutrale tinten, zoals taupe en grijs. Olijfgroene accenten geven het geheel een speelse en natuurlijke twist. Geniet optimaal van de ruimte, de natuur en de rust met de tuinstijl minimalistisch en design!

  •  Zwarte aluminium frames
  •  Grijze teakhouten bladen
  •  Olijfgroene Soltex kussens
  •  Neutrale tinten

Eenvoudige lijnen en geometrische vormen

De minimalistische tuinstijl is gebaseerd op eenvoudige lijnen en geometrische vormen. Door gebruik te maken van strakke lijnen en symmetrie wordt een gevoel van rust en harmonie gecreëerd. De tuin voelt hierdoor ruimtelijk aan en nodigt uit tot rust en ontspanning.

Beperkt kleurenpalet

Een ander kenmerk van de minimalistische tuinstijl is het beperkte kleurenpalet. De kleuren zijn ingetogen en rustgevend, zoals wit, zwart, grijs en groen. Door te werken met een beperkt aantal kleuren ontstaat er een gevoel van eenheid en harmonie in de tuin.

Beperkt aantal planten

De minimalistische tuinstijl kenmerkt zich door een beperkt aantal planten en decoratieve elementen. Door te werken met een beperkt aantal planten ontstaat er rust en eenvoud in de tuin. Daarnaast wordt de nadruk gelegd op de schoonheid van elke individuele plant en ontstaat er meer ruimte voor elk plantje om tot zijn recht te komen.


Tuinmeubelen die passen bij minimalistisch en design

We hebben verschillende tuinmeubelen en tuinmeubelseries in onze collectie die perfect passen bij de tuinstijl minimalistisch en design. Zo hebben we bijvoorbeeld de Lazy loungeserie in onze collectie, welke goed aansluit bij deze tuinstijl. Ook kunt u alle touw tuinmeubelen bekijken, of alle tuinmeubelen met olijfgroene kussens. Met deze meubelen creëert u een minimalistische en ruimtelijke look!


Minimalistische tuinmeubelen


Meer tuinstijlen

Is de tuinstijl minimalistisch en design toch niks voor u? Dat is geen enkel probleem! Naast deze stijl, lichten we graag nog een aantal andere stijlen voor u uit. Kies bijvoorbeeld voor elegant wit, waarmee u een sprankelende en frisse look creëert. Of ga voor stijlvol zwart, een luxe en warme stijl. Bekijk onze inspiratiepagina’s voor de verschillende tuinstijlen direct op de bijbehorende pagina’s.


Minimalistisch en design tuinmeubelen kopen

Minimalistisch en design tuinmeubelen kopen? Deze bestelt u makkelijk en veilig via onze webshop. Chat met onze verkoopadviseurs of bekijk de hele collectie tuinmeubelen. Zo geniet u binnenkort van het buitenleven in uw rustige en minimalistische tuin!


Meer inspiratie? Bekijk onze brochure!