Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Japandi-tuinstijl

Inspiratie voor een Japandi tuin!

Natuurlijke materialen, eenvoud, organische vormen en zachte kleuren: dat is de Japandi tuinstijl in een notendop. Japandi is, zoals de naam al doet vermoeden, een mix van Japanse en Scandinavische stijlen. Een exterieur in deze stijl zorgt voor het gevoel van rust en sereniteit. Even een momentje voor jezelf in een buitenruimte die voelt als een veilige thuishaven. Ontdek meer over de Japandi tuinstijl op deze pagina.


Kleurgebruik Japandi tuin

Houd je van een mix van Japanse elegantie en Scandinavische warmte in je tuin? Dan is de Japandi tuinstijl echt iets voor jou! Het is een moderne trend die minimalistisch design combineert met gezelligheid.

Bij deze stijl draait alles om zachte, neutrale kleuren. Kies aardetinten zoals beige, grijs en zwart als basis voor het kleurenpalet. Voeg hier en daar accenten van natuurlijke kleuren toe, die geïnspireerd zijn door de omringende flora. Denk aan zachte groentinten, rustgevende blauwtinten of warme bruintinten. Deze subtiele toevoegingen geven je Japandi tuin een vleugje levendigheid zonder afbreuk te doen aan het algehele rustige karakter.

Japandi-tuinstijl

Japandi-tuinstijl

Japandi loungeset

Natuurlijke materialen zoals bamboe, hout en steen zijn belangrijk in de Japandi tuinstijl. Deze materialen worden vaak onbehandeld gelaten om de natuurlijke uitstraling te behouden. Ook is er veel aandacht voor texturen en patronen om een ​​gevoel van diepte in de tuin te creëren. 

Ben je op zoek naar een loungeset die perfect past binnen de Japandi tuinstijl? Ga dan voor de Pull-over loungeset. Dankzij het comfortabele ontwerp en de doordachte kleurencombinatie is deze loungeset de ideale keuze voor een harmonieuze inrichting in lijn met de Japandi tuinstijl.


Japandi tuinset

Een Japandi tuin is een prachtige buitenruimte die rust en sereniteit uitstraalt. Kies daarom voor een tuinset die rustig is voor je ogen en je helpt om te relaxen en te genieten van de natuur om je heen.

Een handige tip als je een tuinset in de Japandi stijl wil kiezen, is om te kijken naar traditionele Japanse tuinmeubelen. Die zijn vaak gemaakt van hout en hebben een strakke, geometrische vorm, zoals lage salontafels. Je kan ook wat Scandinavische invloeden toevoegen door tuinmeubelen te kiezen met een simpel ontwerp en natuurlijke materialen, zoals bamboe of teakhout. Denk bijvoorbeeld aan de Moa tuinstoelen in combinatie met de Bali tuintafel.

Japandi-tuinstijl

Japandi-tuinstijl

Styling van een Japandi tuin

Het stylen van jouw Japandi tuin kan best een uitdaging zijn, maar met de juiste tips tover je het om tot een prachtige buitenruimte die rust en sereniteit uitstraalt.

Een Japandi tuin is minimalistisch en eenvoudig. Laat overdreven accessoires achterwege en ga voor een strak ontwerp met eenvoudige lijnen. Zo krijgt je buitenruimte een rustgevende uitstraling. Kies voor planten die passen bij het neutrale kleurenpallet van de Japandi tuinstijl. Ga bijvoorbeeld voor groene planten met verschillende texturen en bladvormen om de tuin te laten stralen. Gebruik tuinverlichting om de sfeer te bepalen en om de tuin ook 's avonds tot zijn recht te laten komen. Kies voor subtiele en zachte verlichting om de serene sfeer van de tuin te behouden.


Meer tuinmeubelen in de Japandi tuinstijl: