Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Organiseer een winter BBQ

Wie zegt dat een barbecue alleen in de zomer kan heeft nog nooit van een winter barbecue gehoord! We barbecueën steeds meer op nieuwe momenten en juist wanneer we er zin in hebben. De barbecue wordt dus niet meer alleen aan geslingerd wanneer het zonnetje schijnt. De winter barbecue was afgelopen jaar al erg populair en wordt veelal als tip gegeven voor kerst. In deze blog vertellen we u alle ins en outs van een winter barbecue!


3 tips


1. Ruimte voor iedereen

Voor een BBQ is goed gezelschap natuurlijk erg belangrijk! Zorg voorafgaand aan de BBQ dat er genoeg ruimte voor iedereen is. Ook voor de chef! Zo kunt u heerlijk samen tafelen en er een gezellige avond van maken. BuitenHof Tuinmeubelen heeft tuintafels in diverse maten en vormen. Zo hebben wij zelfs tuintafels voor 8 personen of meer. Zit u liever aan een ronde tuintafel met uw gezelschap? Deze kunt u ook bij BuitenHof Tuinmeubelen vinden. Zet de tuintafel voor de BBQ onder uw overkapping of gebruik een partytent voor de koude winterse avonden.


2. Maak het warm

De tuintafel onder uw overkapping of partytent, zoals hierboven benoemd, houdt al veel kou tegen. Toch is het ook belangrijk om warmte te creëren. Het moet immers wel lekker zijn buiten om te barbecueën. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om warme kleding aan te trekken. Een warm dekentje erbij kan ook nog eens veel warmte bieden. Daarnaast is een vuurtafel perfect voor de winter BBQ. Vuurtafels werken op gas en kunnen onder een overkapping worden geplaatst. Ze geven veel warmte op winterse avonden en geven uw tuin ook veel sfeer! Een leuke tip voor de winter BBQ: boven het vuurtje van de vuurtafel kunt u heerlijke marshmallows roosteren. Tot slot, kaarsjes op de tuintafel geven ook warmte af en zorgen ook nog eens voor een knusse sfeer!


3. Ga voor winterse recepten

Een winter BBQ kan natuurlijk niet zonder echte winterse recepten. Denk hierbij aan kogelbiefstuk, kalkoenlapjes of een gepofte zoete aardappel. Het kan allemaal voor de winter BBQ! Bijpassende dranken maken de winter BBQ helemaal af en zult u uw gasten zeker mee verassen! Sluit de avond af met een heerlijk glühwein en uw winter BBQ is compleet!


Recept voor een winter BBQ


Gepofte zoete aardappel met yoghurt-bieslook saus

Om u alvast op weg te helpen, hebben we hieronder een heerlijk recept voor een gepofte zoete aardappel met yoghurt-bieslook saus uitgewerkt. Een gepofte zoete aardappel is een lekker bijgerecht naast het vlees en alle stokbroodjes.


U heeft de volgende ingrediënten nodig (4 personen):

 • 4 grote zoete aardappels
 • 10 el volle yoghurt
 • 1 teen knoflook
 • 1 el citroensap
 • 10 gr platte peterselie
 • 7 gr krulpeterselie
 • 25 gr bieslook
 • Olijfolie
 • Peper en zout

De instructies:

 1. Zorg er allereerst voor dat de BBQ goed warm is. Het is immers het belangrijkste van de hele BBQ, naast de gezelligheid natuurlijk!

 2. Prik met een satéprikker diverse gaatjes in de zoete aardappel en besprenkel wat olijfolie over elke zoete aardappel. Doe elke zoete aardappel vervolgens in een stuk aluminiumfolie en sluit deze goed rondom de aardappel. Leg de zoete aardappels vervolgens op de BBQ en laat deze ongeveer 60 minuten hierop. Bekijk halverwege hoe ver de zoete aardappel is. De tijd is namelijk ook afhankelijk van de grootte van de aardappel.

 3. Maak ondertussen de yoghurt-bieslook saus. Deze kunt u natuurlijk ook al van te voren maken, zodat u met uw gezelschap van de BBQ kunt genieten terwijl de zoete aardappels op de BBQ liggen te poffen. Voor de saus doet u de yoghurt in een schaaltje en voegt u de geperste teen knoflook en het citroensap toe. Roer dit alles goed door elkaar.

 4. Vervolgens snijd u de platte peterselie en de bieslook. Voeg dit ook toe aan de saus en roer het goed door. U kunt peper en zout gebruiken om het verder op smaak te brengen.

 5. Snijd de krulpeterselie grof en bewaar voor de garnering.

 6. Na ongeveer 60 minuten kunt u de zoete aardappels van de BBQ afhalen. Check allereerst nog even of deze goed gaar zijn. Mocht dit niet het geval zijn, kunt u ze altijd nog even terug op de BBQ leggen. Laat de aardappels ca. 3 minuten afkoelen en snij vervolgens in de lengte doormidden en serveer met een schep yoghurt-bieslook saus en garneer met de krulpeterselie.

 7. En smullen maar!