Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Bestel de collectie van 2023 nu met pre-order korting!

staycation-ligbed-wit-aluminium

Vier vakantie met een staycation

Met mooi weer hoeft u niet naar het buitenland om van een prettige vakantie te genieten. Een staycation is een vakantie in eigen tuin of land en wordt steeds populairder. Gedurende de dag, van ochtend tot in avond, is het zeker niet dat u zich hoeft te vervelen! Plan leuke activiteiten in of kom helemaal tot rust in de tuin. Blijf met een staycation lekker vertrouwd in Nederland of België en richt uw tuin in als thuisbasis. Geniet en kijk straks terug op een mooie vakantie vol herinneringen dichtbij huis.


Ga erop uit!

Bij een staycation is het in ieder geval belangrijk om de dagelijkse routine te doorbreken. Doe dingen die u normaal niet doet. Dit vergroot de vakantiesfeer, ondanks dat u misschien thuis blijft slapen. Gaat u doordeweeks altijd gelijk naar uw werk met de auto? Begin dan de dag sportief: stap op de fiets of ga wandelen. Als u gaat fietsen in de buurt dan is het leuk om halverwege te stoppen bij dat ene koffietentje dat u altijd al eens wilde uitproberen. Neem onderweg terug naar huis een lekkere lunch mee om in de tuin aan een tuinset te eten.

Ook kunt u verder weg gaan en naar een stad in een andere provincie vertrekken, naar het strand rijden of plezier maken in een attractiepark. Bekijk de plek waar u naartoe gaat eens door de bril van een buitenlandse toerist. Heeft u wel eens de typische bezienswaardigheden in eigen land zoals de Zaanse Schans, het Atomium, het Rijksmuseum in Amsterdam of het Anne Frank Huis bezocht?

Vergeet niet om foto’s te maken om ook na de staycation een fotocollectie samen te stellen. Gaat u met een vriend of vriendin op pad? Neem dan eens de tijd om uitgebreid op het terras bij te praten.


delta-ligbed-zwart-met-parasol

Uitrusten in de middag

De middag is ideaal voor waterpret! Duik lekker het zwembad in. TIjdens de vakantie in de tuin zorgt u daarmee voor afkoeling en beweging. Let erop dat er in de tuin voldoende schaduw is met een parasol, zo beschermt u zich ook tijdens het heetste moment van de dag tegen de zon. Om tot rust te komen in de middag is een siësta ideaal. Een siësta is in de Benelux nog niet ingeburgerd, maar in zomerse gebieden heel normaal. Het houdt de middagrust in. Veel Spanjaarden doen na de lunch een dutje, zodat ze voldoende energie hebben voor de rest van de dag. Probeer dit eens uit. Onderzoek wijst uit dat het gezond is. Een ligbed is perfect voor een siësta. U komt hierin heerlijk tot rust en kan in de houding liggen die u het prettigst vindt!


Uitgelichte ligbedden en relaxstoelen

soho-ligbed-wit-teak

Soho ligbed
Dit is een ligbed gemaakt van aluminium. Daardoor is het licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen. Schuif het ingbouwde tafeltje uit om uw drankjes op te zetten.

spring-relaxstoel-beige

Spring relaxstoel
Door het unieke frame van de Spring stoel zit u in een relaxte houding. Een hoofdkussen geeft nog meer comfort.

splash-ligbed-aluminium

Splash ligbed
Door de strakke lijnen en de donkere kleuren heeft dit ligbed een modern uiterlijk. De wielen maken het ligbed makkelijk verplaatsbaar.


Family time

Vakantie is een tijd om te relaxen, maar ook om extra tijd met uw familie door te brengen. Na een dagje weg of na een dagje aan het zwembad is het leuk om samen een spelletje te spelen aan de tuintafel. Ga een potje kaarten, leg een bordspel op tafel of doe een familiequiz. Gezelligheid gegarandeerd! Aan een ronde tuintafel kan iedereen makkelijk bij het spelletje in het midden, maar aan een lange, rechthoekige tafel of aan een uitschuifbare tafel kunt u een groter gezelschap kwijt. U kunt natuurlijk ook voor actieve spelletjes gaan. Denk aan bijvoorbeeld badminton, tafeltennis of een potje voetbal. Maak er een speltoernooi van en hou de puntentelling bij. De winnaar wint op het einde van de avond natuurlijk een prijs. 

family-time-aan-sun-tuinset


barset-voor-een-staycation

Heerlijk genieten van de zomeravond in de tuin

Zet 's avonds tijdens uw staycation gerechten op het menu die aan uw mooiste vakantiebestemming in het buitenland doen denken. Maak de aankleding af met typerende kleuren uit uw favoriete vakantieland. Met een uitschuifbare eettafel is het mogelijk om een grote groep vrienden uit te nodigen en mee te nemen in de vakantiesfeer tijdens een barbecue.

Gaat u op vakantie normaal in de avond het liefste nog even een drankje doen? Ook dat kan op uw staycation thuis! Creëer een eigen bar in de tuin met een barset. Cocktails, Aperol Spritz of Sangria zijn drankjes die ons echt aan de zomer doen denken. Lekker fris en makkelijk te maken, dus ideaal voor tijdens uw staycation. Maak zelf ijsblokjes en uw drankjes blijven lekker koud. 

Voordelen barsets:

  • Naar wens samen te stellen
  • Zitcomfort


Meer tips voor een vakantie in eigen tuin 

  1. Heeft u veel aan uw hoofd en wilt u meer tot rust komen tijdens de vakantie? Zet dan van tevoren alles wat in uw hoofd speelt op papier. Dan hoeft u daar niet aan te denken tijdens uw dagen vrij.

  2. Koopt u normaal een stapeltje tijdschriften om te lezen tijdens de vakantie in het buitenland? Doe dit voor een staycation ook! Zo maakt u ook minder gebruik van de telefoon en rijst uw schermtijd niet de pan uit.

  3. Mocht u tijdens de vakantie toch af en toe op uw mobiel zitten, overweeg dan de app met toegang tot werkmail even te verwijderen. Vergeet niet om een out of office in te stellen. Dan weten uw collega’s ook dat u van een welverdiende vakantie aan het genieten bent.

  4. Laat kinderen op de laatste dag van de vakantie een bonte avond in de tuin organiseren. Gezelligheid gegarandeerd! 

Benieuwd hoe andere klanten hun tuin inrichten met onze tuinmeubelen?

We ontvangen regelmatig mooie foto's van onze klanten die blij zijn met hun tuinmeubelen. En deze delen we graag met u!


Lees ook deze blogs van BuitenHof Tuinmeubelen


Heeft u vragen? Onze verkoopspecialisten helpen u graag!