Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Ontdek onze Summer Deals. Extra snel in uw tuin!

Vier vakantie met een staycation

Met mooi weer hoeft u niet naar het buitenland om van een prettige vakantie te genieten. Een staycation is een vakantie in eigen tuin of land en wordt steeds populairder. Gedurende de dag, van ochtend tot in avond, is het zeker niet dat u zich hoeft te vervelen! Plan leuke activiteiten in of kom helemaal tot rust in de tuin. Blijf met een staycation lekker vertrouwd in Nederland of België en richt uw tuin in als thuisbasis. Geniet en kijk straks terug op een mooie vakantie vol herinneringen dichtbij huis.


Ga er ook op uit 

Bij een staycation is het in ieder geval belangrijk om de dagelijkse routine te doorbreken. Doe dingen die u normaal niet doet. Dit vergroot de vakantiesfeer, ondanks dat u misschien thuis blijft slapen. Gaat u doordeweeks altijd gelijk naar uw werk met de auto? Begin dan de dag sportief: stap op de fiets of ga wandelen. Als u gaat fietsen in de buurt dan is het leuk om halverwege te stoppen bij dat ene koffietentje dat u altijd al eens wilde uitproberen. Neem onderweg terug naar huis een lekkere lunch mee om in de tuin aan een tuinset te eten.


Hang de toerist uit in eigen land

Ook kunt u verder weg gaan en naar een stad in een andere provincie vertrekken, naar het strand rijden of plezier maken in een attractiepark. Bekijk de plek waar u naartoe gaat eens door de bril van een buitenlandse toerist. Heeft u wel eens de typische bezienswaardigheden in eigen land zoals de Zaanse Schans, het Atomium, het Rijksmuseum in Amsterdam of het Anne Frank Huis bezocht?

Vergeet niet om foto’s te maken om ook na de staycation een fotocollectie samen te stellen. Gaat u met een vriend of vriendin op pad? Neem dan eens de tijd om uitgebreid op het terras bij te praten.


Uitrusten in de middag

De middag is ideaal voor waterpret! Duik lekker het zwembad in. TIjdens de vakantie in de tuin zorgt u daarmee voor afkoeling en beweging. Let erop dat er in de tuin voldoende schaduw is met een parasol, zo beschermt u zich ook tijdens het heetste moment van de dag tegen de zon. Om tot rust te komen in de middag is een siësta ideaal. Een siësta is in de Benelux nog niet ingeburgerd, maar in zomerse gebieden heel normaal. Het houdt de middagrust in. Veel Spanjaarden doen na de lunch een dutje, zodat ze voldoende energie hebben voor de rest van de dag. Probeer deze traditie eens uit. Onderzoek wijst uit dat het gezond is. Een ligbed is perfect voor een siësta. U komt hierin heerlijk tot rust en kan liggen in de houding die u het prettigst vindt!


Uitgelichte ligbedden en relaxstoelen

Fitz Roy ligbed
Dit is een tweepersoons ligbed en gemaakt van aluminium. Daardoor is het licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen. Zet het ligbed juist in de schaduw of in de zon.

Spring relaxstoel
Door het unieke frame van de Spring stoel zit u in een relaxte houding. Een hoofdkussen geeft nog meer comfort.

Delta ligbed
Door de strakke lijnen en de witte kleuren heeft dit ligbed een modern uiterlijk. Zet een bijzettafeltje bij het ligbed. Zo heeft u altijd plaats om een spannend boek droog neer te leggen bij het zwembad.


Heerlijk genieten van de zomeravond in de tuin

Zet 's avonds gerechten die aan uw mooiste vakantiebestemming in het buitenland doen denken op het menu tijdens de staycation. Maak de aankleding af met accessoires uit het land. Dit hoeft niet groot te zijn. Als Italië uw favoriete vakantieland is dan zijn vlaggetjes en een rood geruite tafelkleed al leuk. Met een uitschuifbare eettafel is het mogelijk om een groep vrienden uit te nodigen en mee te nemen in de vakantiesfeer tijdens een barbecue.

Gaat u normaal in de avond het liefste nog even naar het stadje dichtbij het hotel of de camping om wat te drinken? Creëer dan een eigen bar in de tuin met een barset. Limoncello Spritz of Sangria zijn drankjes die ons echt aan de zomer doen denken. Die zijn fris en worden veel gedronken in Italië en Spanje. Ideaal voor tijdens de staycation. Maak overdag zelf ijsblokjes, dan blijven de drankjes koud.

Voordelen barsets:

  • Naar wens samen te stellen
  • Zitcomfort

Tijdens de vakantie in de tuin maak je plezier met het hele gezin

Ook voor kinderen kunt u de avond leuk maken tijdens de vakantie in eigen tuin. Met een spelletjesavond hebben ze plezier voor tien! Koop vooraf spelletjes die ze leuk lijken. Denk aan bijvoorbeeld badminton, een kaartspel of Rummikub. Maak er een speltoernooi van en hou de puntentelling bij. De winnaar wint op het einde van de avond natuurlijk een prijs. 

Laat de kinderen een vriend of vriendin uitnodigen en zet samen in de tuin een tent neer waarin ze gaan slapen. Hierdoor lijkt het net alsof ze vakantie vieren op de camping. Overnachten in de tuin kan soms spannend zijn voor kinderen. Het is daarom prettig om regelmatig een kijkje in de tent te nemen als u op een comfortabele tuinstoel nog na zit te genieten van de dag. Dit geeft een veilig gevoel.


Meer tips voor een vakantie in eigen tuin 

  1. Wilt u meer tot rust komen tijdens de vakantie? Zet dan van tevoren de dingen op papier die nog in uw hoofd spelen. Dan hoeft u daar niet aan te denken tijdens uw dagen vrij.

  2. Koopt u normaal een stapeltje tijdschriften om te lezen tijdens de vakantie in het buitenland? Doe dit voor een staycation ook. Zo maakt u ook minder gebruik van de telefoon.

  3. Mocht u tijdens de vakantie toch af en toe op uw mobiel zitten, overweeg dan de app met toegang tot werkmail even te verwijderen. Vergeet niet om een out of office in te stellen. Dan weten uw collega’s ook dat u van een welverdiende vakantie aan het genieten bent.

  4. Laat kinderen op de laatste dag van de vakantie een bonte avond in de tuin organiseren. Gezelligheid gegarandeerd! 

Lees meer blogs van BuitenHof