Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

tuinmeubelen_kopen_tips

Tips voor het kopen van tuinmeubelen

Bent u op zoek naar nieuwe tuinmeubelen? Dan bent u bij BuitenHof Tuinmeubelen zeker aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een ruim assortiment aan luxe tuinmeubelen. Binnen de lounge- en tuinseries hebben we verschillende elementen. Van een moderne tuinstijl tot een klassieke tuinstijl: voor iedere smaak en voor iedere tuin hebben wij de perfecte combinatie. In deze blog geven we u graag een aantal handige tips voor bij het kopen van nieuwe tuinmeubelen, zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt. Voor welke tuinmeubelen gaat u?


Tuinmeubelen op het terras 

Wilt u tijdens warme dagen zeker genieten van het buitenleven? Dan is het tijd om de tuin in te gaan richten met tuinmeubelen. Een tip is om van te voren goed na te denken over aan hoeveel personen de lounge- of tuinset plaats moet bieden en hoeveel ruimte op het terras beschikbaar is. Handig is het om de afmetingen van het terras mee te nemen naar een van onze winkels als u de tuinmeubelen gaat kopen. Zo stelt u effectief uw eigen set samen! Kiest u voor een loungeset? Met een hoekbank gaat u goed om met de ruimte en kunt u meerdere gasten ontvangen in de tuin. Maak gebruik van extra loungestoelen of poefs als u vaak visite krijgt. Bij een tuinset raden wij aan om de tuintafel met de korte kant naar de raamkant van het huis te zetten. Zo creëert u lengte in de tuin. 

tuinmeubelen_kopen_tips

tuinmeubelen_kopen_tips

Stijl en inspiratie

Maak van de tuinmeubelen in uw achtertuin of balkon een geheel door het aanhouden van een tuinstijl. Bekijk onze webpagina's met tuinstijlen om inspiratie op te doen voor het kopen van tuinmeubelen. Houdt u van chique en luxe? Dan past misschien de tuinstijl elegant wit perfect bij u. Wilt u meer een natuurlijke tuin creëren? Denk dan bijvoorbeeld aan de tuinstijl minimalitisch en design. Op Pinterest hebben we borden met onze tuinmeubelen samengesteld waar verschillende ruimtes centraal staan. Of u nu tuinmeubelen wilt kopen voor een balkon of voor een groot terras, bij BuitenHof Tuinmeubelen vindt u de ideale set! 


Materialen en onderhoud

Bij het kiezen van tuinmeubelen let u natuurlijk op het design, maar het is ook verstandig om te kijken naar de materialen. Alle tuinmeubelen uit onze collectie zijn geschikt voor buiten en er wordt gebruik gemaakt van  duurzame materialen. Ondanks de weerbestendigheid van de materialen is goed onderhoud belangrijk voor een langere levensduur. Een aluminium frame heeft een strakke uitstraling en heeft weinig onderhoud nodig. Gaat u bijvoorbeeld voor een teakhouten tafelblad dan is het slim om ieder halfjaar het tuinmeubel schoon te maken. Op onze adviespagina's is meer informatie te vinden over onderhoud. 

tuinmeubelen_kopen_tips

tuinmeubelen_kopen_tips

Tuinkussens kiezen voor uw tuinmeubelen

Door tuinkussens kunt u de tuinmeubelen goed aanpassen op de stijl van de tuin die u wilt creëren. Bij BuitenHof Tuinmeubelen kiest u uit drie materiaalsoorten: All Weather, Comforma Outdoor en Soltex. Elk kussenmateriaal kent voordelen en kent verschillende kussenkleuren. Zo zijn All Weather kussens weerbestendig en makkelijk schoon te maken. Comforma Outdoor is ideaal als u voldoende opbergruimte heeft. Het verschil tussen de kussens zit in de buitenhoes. Onze experts geven graag meer tips en advies over het kopen van geschikte tuinkussens voor uw lounge- of tuinset. 


Tuinaccessoires 

Extra sfeer toevoegen aan de tuinmeubelen? Met tuinaccessoires maakt u de lounge- of tuinset helemaal compleet. Met bijvoorbeeld een vloerkleed haalt u het gevoel van binnen naar buiten. Hiermee maakt u van de tuin een tweede huiskamer! Ook zorgt u er met accessoires voor dat u ook in de avond lekker buiten kunt zitten. Met een vuurtafel creëert u extra warmte en met tuinlampen zorgt u voor een fijne ambiance. Nieuw in onze collectie zijn de moderne bloempotten. 

tuinmeubelen_kopen_tips

Beschermhoes voor tuinmeubelen

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van de tuinmeubelen. Alle materialen van onze tuinmeubelen kennen daarom een hoge kwaliteit. Onderhoud is zeker belangrijk om de levensduur in stand te houden, maar zeker ook het beschermen van de tuinmeubelen. Daardoor heeft u ieder nieuw tuinseizoen weer plezier van de set! Denk dus aan het kopen van een beschermhoes. We hebben verschillende tuinmeubelhoezen in ons assortiment. 


Een kijkje in de tuin van...

We ontvangen regelmatig mooie foto's van onze klanten die blij zijn met hun tuinmeubelen. Deze foto’s zijn zo mooi, dat we ze graag met u willen delen. Kijk mee en laat u inspireren door deze sfeervolle tuinen!