Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Bestel de collectie van 2023 nu met pre-order korting!

tuin-make-over_tuinmeubelen

Geef uw tuin een frisse uitstraling door een tuin make-over!

Ga aan de slag met een tuin make-over! Als de lente begint en u weer kunt genieten van het buitenleven in de tuin is het een goed idee om uw tuin een make-over te geven. Zo krijgt uw tuin een nieuwe uitstraling, zonder deze helemaal te veranderen. U hoeft niet perse groene vingers te hebben om dit te realiseren. Maak een plan om uw tuin een make-over te geven met deze nuttige tips! Zo maakt u de tuin opnieuw een fijne plek om tijd in door te brengen.


tuin-make-over_tuinmeubelen
tuin-make-over_tuinmeubelen
tuin-make-over_tuinmeubelen
tuin-make-over_tuinmeubelen

tuin-make-over_tuinmeubelen

Fris uw tuinmeubelen op tijdens de tuin make-over

Het is van belang om te denken aan het onderhoud van uw tuinmeubelen. Daarmee verlengt u niet alleen de levensduur, maar frist u ze ook op. Heeft u bijvoorbeeld een tafel in de tuin staan met een tafelblad van robuust teakhout? Zonder behandeling verkleurt het hout langzaam richting grijs teakhout, de originele kleur. Dit komt door de zonnestralen tijdens mooi weer en is een natuurlijk proces. U kunt deze verkleuring voorkomen door het gebruik van Life Robuust Teak Protector. De warme uitstraling blijft daardoor behouden. Bij teakhout brengt u de behandeling drie tot vier keer per jaar aan voor het beste resultaat. Ook voor andere materialen, zoals keramiek en textileen, hebben wij onderhoudsmiddelen. Een tuin make-over is een mooi moment om te starten met tuinmeubel onderhoud! 


Extra zitplekken toevoegen

Interesse in een tuin make-over? Het plaatsen van een loungeset of tuinset brengt al een nieuw uiterlijk van uw tuin met zich mee. Zo staat een loungeset met een aluminium frame voor modern. Heeft u al een loungebank in de tuin staan, maar is deze niet voldoende voor het aantal personen wat u wilt ontvangen? Met een extra tussendeel maakt u een hoekbank groter. Wilt u wel genoeg ruimte overhouden voor het inrichten van de rest van de tuin? Dan kunt u de loungeset tijdens de tuin make-over ook uitbreiden met een poef of relaxstoel die u makkelijk verplaatst. Zo zijn tuinmeubelen van aluminium licht van gewicht en dus moeiteloos neer te zetten op de plek die u wilt. Met het plaatsen van een tuinbank creëert u ook op een andere plek in de tuin meer zitplaatsen.

tuin-make-over_tuinmeubelen

tuin-make-over_tuinmeubelen

Tuin makeover: Ga voor kleur en comfort

U hoeft niet altijd een nieuwe loungeset aan te schaffen om een nieuwe look aan uw tuin te geven. Met andere kussens geeft u de tuin al gauw een nieuw uiterlijk. Bij BuitenHof heeft u de keuze uit verschillende maten, kleuren en stoffen. Onze verkoopafdeling staat u graag te woord over de mogelijkheden voor uw tuin make-over. 

Verder bestaat de mogelijkheid om decoratiekussens toe te voegen aan uw set. Kussentjes zijn niet alleen decoratief, maar ook erg comfortabel. Leg bijvoorbeeld een groot kussen in de hoek en zet daar kleinere sierkussentjes bij. Maak gebruik van verschillende kleuren voor een speels effect. Diamond kussens hebben een mooi patroon en zijn van toegevoegde waarde bij het stylen van uw loungeset tijdens een tuin make-over.


Uitgelichte tuinaccessoires en bijzettafels

Accessoires maken een tuin make-over helemaal compleet! Een tuin wordt ook wel beschouwd als een tweede woonkamer tijdens mooi weer. Het is dus belangrijk om het ook daar gezellig en vertrouwd te maken. Dit doet u door het toevoegen van accessoires. Zet een salontafel of bijzettafel neer bij uw set of voeg mooie placemats toe. Wat gaat u aanschaffen voor de tuin make-over? 

Bijzettafel

tuin-make-over_tuinmeubelen

Tuin bijzettafels zijn ideaal omdat u het kunt gebruiken voor verschillende doeleinden. Wanneer u lekker aan het zonnen bent op een heerlijk ligbed, dan kunt u de bijzettafel naast u neerzetten. Een bijzettafel buiten is ook praktisch als u niet zo een grote tuin heeft. Een bijzettafel is makkelijk te verplaatsen en het neemt weinig ruimte in beslag.

Tuinscherm

tuin-make-over_tuinmeubelen

Een decoratief tuinscherm is ideaal om te gebruiken als ruimteverdeler. U kunt gemakkelijk en sfeervol uw tuin in twee terrassen verdelen. Ook kunt u met een decoratief tuinscherm een minder mooi hoekje van uw tuin of balkon verbergen. Dan heeft u een plekje om bijvoorbeeld vuilnisbakken of tuingereedschap te plaatsen, zonder dat u er zelf tegenaan kijkt.

Placemats

tuin-make-over_tuinmeubelen

Placemats zijn een luxe toevoeging aan uw tuinset, want met een stel placemats heeft u in een handomdraai een mooi gedekte tafel. Daarnaast beschermen placemats uw tuintafel tegen beschadigingen en vlekken. Handig als u een kleintje in huis heeft. Dankzij het all weather textileen zijn de placemats uit onze collectie gemakkelijk afwasbaar. 


Tuin in orde maken

Heeft u tijd voor groot onderhoud gedurende de tuin make-over? Verf de schutting eens in een andere kleur. Ga voor een kleur die u aanspreekt en past in de sfeer van de tuin. Denk er ook aan om de tegels schoon te maken. Met een hogedrukspuit worden uw tegels weer mooi schoon. Verder is het neerleggen van nieuwe tegels een optie. Overweeg dan tijdens de tuin make-over wellicht de indeling van uw tuin te veranderen. Door het gebruik van verschillende tegels creëert u meerdere ruimtes in de tuin. Verhoogde borders versterken dit. Met een grindpad krijgt uw tuin een natuurlijk aanzicht.

Veeg regelmatig de bestrating in uw tuin en verwijder het onkruid. Snoei de bomen en de haag en verwijder bladeren en uitgebloeide bloemen op de grond. Zo blijft uw tuin er mooi uitzien! Ook is het leuk om nieuw groen toe te voegen. Doe dit met bloembakken en planten, of als u daar ruimte voor heeft met (kunst)gras. U blijft uiteindelijk langer zitten in uw opgeruimde tuin door een vuurtafel of tuinlamp!

tuin-make-over_tuinmeubelen

Een kijkje in de tuin van...

We ontvangen regelmatig mooie foto's van onze klanten die blij zijn met hun tuinmeubelen. Deze foto’s zijn zo mooi, dat we ze graag met u willen delen. Kijk mee en laat u inspireren door deze sfeervolle tuinen!


Meer tuininspiratie voor uw tuin make-over?

Als u van plan bent om accessoires of onderhoudsmiddelen te kopen voor uw tuin make-over, dan zit u bij BuitenHof Tuinmeubelen goed! Bezoek één van onze winkels of doe dit makkelijk en veilig via onze webshop.