Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Bestel de collectie van 2023 nu met pre-order korting!

Praktische tuininrichting tips

Een lounge- of tuinset is vaak het stralende middelpunt van uw tuin. Vanzelfsprekend wilt u dan ook de beste keuze maken als u tuinmeubelen aanschaft. Wij geven u graag een aantal praktische tips waarmee u zeker bent van een goede tuininrichting. Zo geniet u eindeloos van uw tuin!


1. Welke set past bij uw wensen?

Als eerste is het belangrijk om het doel van uw tuinmeubelen te bepalen. Wilt u languit kunnen loungen? Dan is een loungeset, loungebank of ligbed ideaal. Als uw juist voornamelijk wilt werken en dineren in uw tuin is een tuinset voor u de beste keuze. Ook kunt u kiezen voor een multifunctionele set, zoals een loungeset met een in hoogte verstelbare tafel of een tuinset met verstelbare loungestoelen. Een barset is de perfecte toevoeging aan uw tuin voor gezellige borrels met vrienden of familie.


2. Het zicht vanuit de woonkamer

Let altijd op het zicht vanuit de woonkamer wanneer u tuinmeubelen in uw tuin plaatst. Heeft u bijvoorbeeld een mooie glazen pui? Het zou zonde zijn als het zicht vanuit de woonkamer wordt geblokkeerd. Probeer er dus voor te zorgen dat u de pui vrij houdt en dat het zicht niet wordt geblokkeerd. Zo geniet u niet alleen van een mooi aanzicht in uw tuin, maar ook in uw woonkamer!


3. Breng kleur in uw tuin

Kiest u voor een neutrale kleur loungekussens, zoals muisgrijs of mistgrijs? Dat is een hele goede keuze, deze kussens zijn namelijk tijdloos en eenvoudig te combineren. Om er toch voor te zorgen dat uw loungeset een echte eyecatcher is in uw tuin, kunt u kiezen voor gekleurde decoratiekussens. Deze zorgen direct voor een frisse en gezellige aanblik!


4. Kies de juiste plek voor uw zweefparasol

Een zweefparasol is een mooie toevoeging aan uw tuin. Veel van de zweefparasols in onze collectie zijn roteerbaar en zowel zijdelings als langs het frame kantelbaar. Dit is ideaal, omdat u zo schaduw creëert waar u maar wilt. Wel is het hierbij belangrijk om rekening te houden met de plaats van uw parasol. Om het optimale uit uw zweefparasol te halen, moet deze genoeg bewegingsruimte hebben. Kies dus voor een plek waar uw parasol de ruimte heeft om alle kanten op te kantelen.


5. Materiaalkeuze

Bij BuitenHof Tuinmeubelen vindt u een uitgebreide collectie tuinmeubelen van verschillende materialen. Deze zijn allemaal geschikt voor het buitenleven wegens het duurzame materiaal dat gebruikt wordt, maar hebben elk hun eigen uitstraling en eigen onderhoudsadviezen. Bedenk dus goed of u voor een onderhoudsvriendelijk materiaal zoals aluminium gaat, of dat u het niet erg vindt om uw tuinmeubelen af en toe te onderhouden. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de stijl van de tuinmeubelen. Het is mooi als u tuinmeubelen kiest die bij de stijl van uw woning en uw tuin passen. Zo vormt alles mooi één geheel.


6. Warmte en verlichting

Als u een mooi ingerichte tuin heeft, wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Hiervoor is sfeervolle tuinverlichting of een vuurhaard de perfecte oplossing. Een vuurhaard zorgt voor warmte tijdens koele zomeravonden, waardoor u nog langer kunt genieten van het buitenleven.


Advies nodig? Neem contact met ons op!