Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

duurzamer_buitenleven

Geniet duurzamer van het buitenleven!

Wilt u niet alleen een mooie maar ook een duurzame buitenruimte? Maak uw tuin ‘groener’ door te kiezen voor producten met een duurzaam karakter. Bij BuitenHof streven we ernaar om niet alleen stijlvolle tuinmeubelen aan te bieden, maar ook oog te hebben voor het milieu. Maar wanneer kunnen we eigenlijk zeggen dat ze écht duurzaam zijn? In een notendop: duurzame tuinmeubelen zijn op een verantwoorde wijze geproduceerd, met respect voor mens en milieu. Ook zijn ze van topkwaliteit en kunnen ze keer op keer hergebruikt worden. Bent u benieuwd naar onze milieuvriendelijke producten? Lees dan snel verder en laat u inspireren!


1. Duurzaamheid op zijn zachtst!

De zachte buitenkleden uit onze collectie zijn milieuvriendelijk. Ze worden namelijk gemaakt van gerecyclede frisdrankflessen. Deze flessen worden door lokale helden uit de zee gevist en van de grond gehaald. Voor 1 buitenkleed wordt er gemiddeld 12 kg aan flessen verwerkt. Een frisdrankfles weegt gemiddeld 34 gram, dus dat betekent dat er behoorlijk wat flessen nodig zijn om zo'n mooi buitenkleed te maken. Door de productie van onze buitenkleden maken we de aarde iedere dag weer een stukje schoner. Onze buitenkleden zijn niet alleen milieuvriendelijk en weerbestendig, maar ook nog eens onderhoudsvriendelijk, kleur- en slijtvast. Daardoor zijn de zachte buitenkleden 100% geschikt voor het buitenleven!

Productie buitenkleden BuitenHof
Productie buitenkleden BuitenHof
Productie buitenkleden BuitenHof
Productie buitenkleden BuitenHof
Lichtgrijs buitenkleed BuitenHof

Hoeveel frisdrankflessen worden er gebruikt per buitenkleed?

 • Bij de afmeting 120 x 180 cm worden 470 flessen gebruikt.
 • Bij de afmeting 160 x 160 cm worden 557 flessen gebruikt.
 • Bij de afmeting 180 x 260 cm worden 1018 flessen gebruikt.
 • Bij de afmeting 240 x 240 cm worden 1290 flessen gebruikt.

Verantwoord genieten met onze gerecyclede buitenkleden!

De buitenkleden zijn verkrijgbaar in 4 verschillende maten en 5 verschillende kleuren.


2. Teakhout: verantwoord genieten

Teakhout komt van de teakboom, een boom die tot wel 40 meter hoog kan groeien en van oudsher in Zuid-Azië groeit. De teakboom groeit langzaam en daarom is teakhout een duurzaam product. Dankzij de langzame groei van de teakboom, krijgt het hout eigenschappen die erg geschikt zijn voor buitengebruik. De jaarringen komen dicht tegen elkaar aan te zitten, waardoor het percentage olie en vet toeneemt. Het hout droogt hierdoor niet uit en de levensduur van het hout wordt verlengd. Daarnaast rot teakhout niet, wat het onderhoud makkelijker maakt. Bij BuitenHof vinden we het belangrijk dat ons hout op een duurzame, legale manier wordt gekweekt en gekapt. Daarom bent u bij ons verzekerd dat er gebruik is gemaakt van legaal, duurzaam en sterk teakhout in al onze tuinmeubelen. Al onze teakhouten tuinmeubelen zijn namelijk voorzien van het SVLK- of FSC®-keurmerk. Shop onze teakhouten loungesets en teakhouten tuinsets door te klikken op de buttons hieronder.

Voordelen teakhout:

 • Hoge kwaliteit
 • Sterk en duurzaam
 • Gezellige en warme uitstraling
 • Rottingsvrij

3. Bamboe: duurzaam en sfeervol

Het duurzame materiaal bamboe is met zijn natuurlijke uitstraling perfect om een warme en gezellige sfeer mee te creëren. Wat bamboe bijzonder maakt, is dat het snel groeit, waardoor het jaarlijks geoogst kan worden. Dit draagt bij aan het verminderen van ontbossing. Bamboe tuinmeubelen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook duurzaam en makkelijk te onderhouden. Met de juiste zorg en aandacht kan uw bamboe meubelstuk jarenlang meegaan en zijn natuurlijke schoonheid behouden.

Voordelen bamboe:

 • Een duurzame keuze
 • Warme, sfeervolle uitstraling
 • Makkelijk te onderhouden
duurzamer_buitenleven_bamboe_loungeset

4. Een duurzame finishing touch!

In ons assortiment vindt u diverse duurzame tuinmeubel accessoires. Neem bijvoorbeeld de elegante bio-ethanol haard, deze mag niet ontbreken tijdens een gezellige borrel. Met deze brander creëert u namelijk veel sfeer in uw tuin. De eenvoudig te gebruiken brander werkt op bio-ethanol, dit is een schone brandstof waarbij er geen schadelijke gassen vrij komen bij de verbranding. Met 1 gasbusje doet u ongeveer 5 á 6 uur, waardoor u de hele avond kunt genieten van sfeervolle verlichting. 

Maak uw tuin compleet met milieuvriendelijke accessoires!

Met de sfeervolle accessoires van BuitenHof geniet u van een duurzamer buitenleven!