Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Dierendag: 5x tips voor een huisdiervriendelijke tuin!

Op 4 oktober is het weer Dierendag! De dag om onze lieve viervoeters in het zonnetje te zetten. U kunt uw huisdier een snoepje of een speeltje geven, maar u kunt ze ook blij maken met een fijne speelruimte of een heerlijke rustplek in uw tuin waar ze het hele jaar van kunnen genieten. In deze blog geven we u vijf handige tips om uw tuin huisdiervriendelijk te maken!

De Diva relaxstoel van Antoinette

@ons_hygge_huisje


1. All Weather tuinkussens

Uw hond of kat ligt het liefst naast u wanneer u lekker in uw loungeset zit, maar dit laat u wellicht niet toe omdat u huiverig bent voor vieze tuinkussens die niet meer schoon te maken zijn. Bij BuitenHof Tuinmeubelen kunt u ervoor kiezen om All Weather kussens bij uw tuinset te nemen. Deze kussens zijn bestand tegen regen, zijn sneldrogend en bovendien makkelijk schoon te maken. De kussenhoezen kunnen zelfs in de wasmachine! Geen zorgen dus wanneer er vieze poten op staan. Mocht er een vlek op uw kussens komen dan is dit makkelijk schoon te maken. Door de vuilafstotende coating op onze All weather kussens trekt de vlek niet in de stof. Voor de beste bescherming spuit u de stof twee keer per jaar in met de Life Outdoor Tixtileen en Wicker Cleaner


2. Pootvriendelijk buitenkleed

Onze viervoeters zijn altijd graag buiten, maar de tegels in de tuin zijn niet altijd even aangenaam voor de pootjes van onze hond of kat. In de zomer kunnen tuintegels zo warm worden dat ze hun pootjes kunnen branden en in de winter zijn tegels vaak snel onaangenaam koud. Een lekker buitenkleed zorgt ervoor dat uw huisdier altijd een heerlijk plekje heeft om te liggen wanneer deze in de tuin speelt. Een buitenkleed is heerlijk zacht aan hun pootjes en beschermt ze tegen warmte en de kou. Wist u al dat de draad van onze buitenkleden gesponnen is van gerecyclede plastic flessen? Super duurzaam én mooi dus!


3. Poef om uit te puffen

Uw huisdier ligt het liefst naast u op uw lounge- of tuinset, maar daar is natuurlijk niet altijd plek voor wanneer u bijvoorbeeld gasten heeft. Een voetenbank of poef is een heerlijke toevoeging aan uw tuinmeubelset. U heeft zelf een plekje om uw benen te rusten, het creëert een extra zitplaats waneer u met een groot gezelschap bent én uw huisdier kan het gebruiken als relaxplekje. Als u de poef of voetenbank zelf niet gebruikt fungeert het als een mini loungebankje voor uw kat of hond. Zo leeft uw hond of kat een koninklijk leven!


4. Leuke plaids

Al is uw huisdier nog zo lief, soms kunt u gek worden van de haren die overal liggen en aan uw kleren blijven hangen. Om te voorkomen dat uw loungebank of -stoel vol ligt met haar kunt u deze bedekken met een lekker plaid. Wanneer u zelf gaat zitten neemt u de plaid weg en heeft u een schone zitplaats. Heeft u een schoothondje of -kat? Dan kunt u de plaid over uw benen draperen voor ze op schoot kruipen. Onze plaids zijn verkrijgbaar in diverse kleuren die afgestemd zijn op de kleuren tuinkussens in ons assortiment. Qua kleurencombinatie zit het dus goed!


5. Vogelhuisjes voor vliegende vrienden

Niet alleen onze huisdieren mogen verwend worden op Dierendag. Ook de vliegende vrienden in de tuin verdienen een lekker plekje. Verwen ze daarom met een nieuw vogelhuisje waar ze kunnen overwinteren. Wanneer u een vogelhuisje in het najaar plaatst is de kans groter dat vogeltjes in het voorjaar in het huisje blijven om een nestje te maken. Zo heeft u in het voorjaar misschien wel een schattige vogelfamilie in de tuin! Hang de opening naar het noorden, noordoosten of oosten op een rustige plaats in uw tuin. De ideale hoogte van het vogelhuisje is 1,5 tot 2 meter boven de grond. Zorg daarnaast dat er beplanting in de buurt is zodat het vogelhuisje beschut hangt en jonge vogeltjes fysieke ondersteuning hebben wanneer ze uitvliegen.


De Spring ligstoelen van Steven

@c_paanen

De Block lounge van Ann