Tip: Tuinmeubel schoonmaken

12-04-2018 14:49

Tags:

Tuinmeubel Tips: Hoe maakt u uw tuinmeubelen schoon

De weersverwachtingen voor de komende weken: geniet van uw tuin! De tuintegels zijn weer schoon, het onkruid is gewied en de planten zijn gesnoeid: het is tijd voor uw tuinmeubelen. Om optimaal van uw tuinset te kunnen genieten is het belangrijk om deze met de juiste producten te reinigen en te beschermen. Wij hebben voor u alles op een rijtje gezet om uw set weer klaar te maken voor een nieuw zonnig seizoen!

Tuinmeubelen schoonmaken

Teakhout

Heeft u een set van teakhout? Dan kunt u met de Teak reiniger uw teakhout grondig schoonmaken. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan uw set beschadigen. Na het reinigen met de Teak reiniger kunt u de Life Teak Shield aanbrengen voor bescherming tegen vocht, vuil en algengroei. Weersinvloeden laten het hout langzaam van kleur veranderen in een mooie grijze tint. Wilt u uw teakhouten meubel niet laten vergrijzen, dan kunt u de Life Vintage Teak Protector gebruiken. U kunt de protector het beste twee keer per jaar aanbrengen om de warmbruine kleur te behouden. Wilt u meer uitleg over hoe u een teakhouten tuinmeubel kan reinigen?  Bekijk dan deze instructie video

Textileen of wicker

Misschien heeft u wel een set van textileen of wicker. Aanslag en vuil kunt u gemakkelijk verwijderen met de Textileen en Wicker Cleaner. De Textileen en Wicker Cleaner beschermt ook uw All Weather kussens en bekleding. Er wordt gebruik gemaakt van natuurgetrouwe kleuren en omdat het 100% handwerk is, kunnen er nuance verschillen ontstaan in kleur, dikte en weefpatroon. Zo krijgt u de mooie natuurlijke uitstraling!

Hoe gebruikt u het:
- Spray de cleaner op het schoon te maken onderdeel.
- Laat de spray 30 seconden intrekken.
- Verwijder het vuil met een spons of zacht schuursponsje.
- Spoel het oppervlak af met water.

Aluminium

Aluminium is ideaal omdat het licht van gewicht is. U kunt dit gemakkelijk reinigen met de Life Aluminium reiniger en beschermer.

Hoe gebruikt u het:
- Schud goed voor gebruik.
- Breng een dunne laag aan met een schone, droge doek.
- Laat 30 seconden intrekken. Er ontstaat een doffe laag.
- Poets dit op met een schone, droge doek tot er een glans ontstaat. 

Spraystone

Spraystone is een mix van gemalen natuursteen en hoogwaardige hars gespoten op een glasplaat. Als u langdurig producten op de tafel laat staan, kunnen er vlekken ontstaan. Dit wilt u natuurlijk verwijderen voordat u de tafel weer veelvuldig gaat gebruiken. Voor het schoonmaken kunt u de LIFE Spraystone reiniger gebruiken.

Hoe gebruikt u het:
- Spuit dit rechtstreeks op uw tafel.
- Laat dit 10 minuten inwerken en verwijder dit door cirkelbewegingen te maken met een borstel.
- Spoel het oppervlak daarna met water af.
- Wrijf ten slotte het oppervlak droog met een doek.

Extra hulpmiddelen

Met bovenstaande tips kunt u weer het hele seizoen van uw tuin genieten. Op ons Youtube kanaal  vindt u al onze instructievideo's, evenals andere hulpvideo's. Daarnaast vindt u op onze handleidingen pagina alle informatie met betrekking tot het schoonmaken en onderhouden van onze artikelen.