Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

vuurtafel advies

Vuurtafel advies

Wilt u een vuurtafel kopen? Dan is het belangrijk dat u alles weet over dit sfeervolle tuinmeubel. Een zomeravond wordt immers nog aangenamer met een mooie vuurtafel. Zo geniet u langer van het buitenleven. Een vuurtafel zorgt voor warmte, gezelligheid en is een echte sfeermaker. Wij vertellen u graag alles over het gebruik van een vuurtafel en waar u op moet letten.


Wat is een vuurtafel?

wat is een vuurtafel

Voordelen vuurtafel

Een vuurhaard met echt hout is natuurlijk gezellig en brengt sfeer, maar een vuurtafel op gas heeft minstens net zo veel voordelen.

Binnen enkele seconden is de vuurhaard aan en u hoeft geen nieuw hout op het vuur te gooien.

Geen last van as. Met een vuurtafel hoeft u niets schoon te maken.

Een vuurtafel kan onder een afdak worden geplaatst. Er is geen rookontwikkeling.

Geurloos: geen onaangename luchtjes.

Snel en makkelijk te regelen via de regelknop.

Gemakkelijk om schoon te maken en in onderhoud. Lees hier alles over vuurtafel onderhoud.


vuurtafel met loungeset

Sfeermaker voor binnen of buiten

Om dat echte binnengevoel naar buiten te halen, kunt u uw vuurtafel onder uw afdak, parasol of overkapping of op uw veranda plaatsen. Zo creëert u een gezellig en sfeervol hoekje. Hierbij moet u er wel op letten dat er voldoende ruimte open is. Na gebruik van de vuurtafel raden we aan om deze te overdekken. Is dit voor u geen optie? Dan is dat geen enkel probleem! We hebben namelijk hoezen voor onze vuurtafels waarmee u deze alsnog kunt overdekken.


Onderdelen vuurtafel

Een vuurtafel bestaat uit een ombouw van aluminium zoals bij de Libre tafel of een ombouw van composiet bij onze andere vuurtafels. De aluminium tafel is licht van gewicht, makkelijk te onderhouden en te verplaatsen. Daarnaast heeft elke vuurtafel een bedieningspaneel en een brander. In de vuurtafel liggen lavastenen en houtblokken van keramisch materiaal. Zo krijgt u dat echte houtvuur gevoel zonder de rook. Ten slotte krijgt u bij elke vuurtafel een beschermhoes en zit de gasslang inbegrepen.

vuurtafel met ombouw

Hoe werkt een vuurtafel?

Er zijn verschillende soorten vuurtafels op de markt. Zo is er een vuurtafel op bio ethanol en een vuurtafel op gas. De vuurtafel op gas kan worden aangestoken met een automatische ontsteking. Bij BuitenHof verkopen wij alleen vuurtafels op gas vanwege de vele voordelen ten opzichte van echt hout of een vuurhaard op bio ethanol.


Vuurtafel accessoires en andere sfeermakers

Voor een vuurtafel zijn er verschillende leuke accessoires verkrijgbaar. Ieder jaar wordt ons aanbod weer uitgebreid om zo nog meer te genieten van de vuurhaard. Zo kunt u uw vuurtafel bijvoorbeeld uitbreiden met een teakhouten bijzettafel. Deze ziet er niet alleen heel mooi uit, maar is ook nog eens heel handig. Dankzij de bijzettafel wordt uw drankje namelijk niet warm! Ook kunt u een vuurtafel enclosure toevoegen aan uw vuurtafel. Deze plaatst u over uw gasfles voor een stijlvolle uitstraling. We hebben vuurtafels enclosures in verschillende kleuren en maten in onze collectie, zo is er altijd één die perfect bij uw vuurtafel past!

vuurtafel met accessoires
vuurtafel met ombouw en drankjes
vuurtafel met ombouw

gaslantaarn cosiscoop

Andere sfeermakers

Naast vuurhaarden hebben we ook gaslantaarns in onze collectie. De Cosiscoop gaslantaarn is een echte sfeermaker in uw tuin. De lantaarn ziet er mooi uit en de vlam geeft licht tijdens donkere avonden. De Cosiscoop gaslantaarn is inclusief een glasplaat en kiezelstenen. De gaslantaarn is het hele jaar te gebruiken en door de glasplaat is de vlam goed beschermd tegen wind.

 • Mooie toevoeging aan uw tuin
 • Sfeervolle verlichting
 • Compact formaat: altijd een plekje in uw tuin
 • Glasplaat voor bescherming tegen wind
 • Het hele jaar door te gebruiken

Veelgestelde vragen

 • 1. Is een vuurtafel veilig?

  Ja, een vuurtafel is volkomen veilig als de tafel wordt gebruikt zoals in de handleiding staat beschreven.

 • 2. Kan een vuurtafel onder een overkapping of parasol?

  Ja, een vuurtafel kan onder een overkapping of parasol worden geplaatst, omdat de haard geen vonken of rook afgeeft. Deze moet dan wel 2,5 meter hoger staan dan tot waar het vuur komt. Wees altijd voorzichtig met het in- en uitklappen van de parasol als de haard aan staat.

 • 3. Kan een vuurtafel ook binnenshuis?

  Nee, een vuurtafel is niet geschikt voor binnenshuis. Wij adviseren een vuurtafel enkel voor buitengebruik. Wel is het mogelijk om een vuurtafel te plaatsen onder een veranda, overkapping, parasol als deze 2,5 meter hoger staat dan tot waar het vuur komt.

 • 4. Welke gasfles voor vuurtafel en waar is die te koop?

  Voor een vuurtafel adviseren wij om een gasfles van 5 kilo of 10 kilo te nemen, afhankelijk van het persoonlijk gebruik. De gasflessen zijn te koop bij erkende bedrijven zoals campingwinkels.

 • 5. Kan een vuurtafel in de winter buiten blijven staan?

  Ja, een vuurtafel kan in de winter buiten blijven staan als u gebruik maakt van een beschermhoes. Gebruikt u geen beschermhoes? Dan kan het composiet verkleuren. Daarnaast kunnen er beschadigingen komen door vuil. Wij raden dus altijd aan om een beschermhoes te gebruiken. Deze zit bijgeleverd bij de vuurtafel. Zo voorkomt u ook roest.

 • 6. Welke gasdrukregelaar heb ik nodig?

  U heeft een gasdrukregelaar van 30mBar nodig.

 • 7. Wordt het glas en de randen van de vuurtafel warm?

  Ja, het glas rondom de vuurtafel wordt warm. Op de bijzettafels kunt u gewoon uw drankjes plaatsen zonder dat deze warm worden.

 • 8. Zit er garantie op vuurtafels?

  Ja, er zit garantie op onze vuurtafels. De garantieperiode volgens het CBW is twee jaar, maar wij bieden drie jaar garantie. De eerste twee jaar is dit volledig en het derde jaar vindt er een afschrijving plaats van 1/3 van het aankoopbedrag. Hierdoor heeft u nog 2/3 garantie in het derde jaar.


Vuurtafel inspiratie

Regelmatig ontvangen we mooie foto's van onze klanten. Doe inspiratie op uit de tuinen van onze klanten hoe zij hun vuurhaard combineren!

vuurtafel met loungeset in tuin
vuurtafel in tuin
vuurtafel en loungeset in achtertuin

Vuurtafel kopen bij BuitenHof Tuinmeubelen?

Vuurtafel kopen? U bent van harte welkom in één van onze BuitenHof tuinmeubelwinkels. Onze enthousiaste verkoopspecialisten staan klaar om u te helpen bij uw keuze. Bekijk hieronder direct het winkeloverzicht. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze verkoopafdeling voor advies op maat. Bekijk hieronder de contactmogelijkheden en neem direct contact met ons op!


tuinmeubeltrends_2023