Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Soorten parasols

Wilt u een parasol kopen? Maar weet u niet welke parasol het beste bij uw tuin of terras past? Wij geven u graag uitleg over het verschil tussen een zweefparasol en een staande parasol. Heeft u een grote tuin of juist een klein balkon? Het is verstandig om de soort parasol te kiezen die perfect bij u past. We vertellen u welke soorten parasols er zijn en welke het best bij uw situatie past.

Ga naar:


Staande parasols

Bij een staande parasol staat de mast direct onder het doek. Het voordeel van een staande parasol is het feit dat deze lichter van gewicht is dan een zweefparasol. Daarom is de staande parasol makkelijker te verplaatsen. Daarnaast neemt de staande parasol minder ruimte in en is deze daardoor ideaal voor op een klein terras of op een balkon. Ten slotte heeft een staande parasol een minder zware parasolvoet nodig. De staande parasols uit onze collectie zijn onder andere verkrijgbaar met een verrijdbare voet. Een verrijdbare parasol is ideaal om de parasol eenvoudig te kunnen verplaatsen. Meer weten over de staande parasol en of deze geschikt voor u is? Lees dan de uitgebreide adviespagina over staande parasols.

Zweefparasol

Bij een zweefparasol staat de mast niet direct onder het doek, maar hangt deze aan de zijkant van de mast. Het grootste voordeel van een zweefparasol is het behoud van de ruimte. Omdat het doek naast de mast hangt, staat de parasol niet in de weg. Toch heeft u genoeg schaduw voor de gehele lounge- of tuinset. Daarnaast kan een zweefparasol naar links, rechts en eventueel ook naar achteren kantelen. Ten slotte is een zweefparasol 360 graden te draaien. Zo is er altijd schaduw, ook als de zon draait of zakt. Een zweefparasol geeft een extra gevoel van luxe aan uw tuin of terras. Ook de zweefparasols uit onze collectie zijn verkrijgbaar als parasol met verrijdbare voet. Een zweefparasol met verrijdbare voet is ideaal om overal schaduw te kunnen creëren. Meer weten over de zweefparasol en of deze geschikt voor u is? Lees dan de uitgebreide adviespagina over zweefparasols.


Welke soort parasol kiezen?

Bij BuitenHof Tuinmeubelen hebben we een aantal verschillende soorten parasols in onze collectie. Deze zijn onder te verdelen in zweefparasols en staande parasols, maar ook in verschillende formaten, kleuren en vormen. Het is belangrijk dat u een soort parasol kiest die perfect bij uw tuin past. Daarom helpen we u graag bij het maken van uw keuze. Om u te helpen welke soort parasol het best bij u past, hebben we een uitgebreide adviespagina over het kiezen van een parasol. Bekijk deze direct via de link hieronder.


Parasols kopen bij BuitenHof? Kom naar één van onze winkels!

Parasol kopen? U bent van harte welkom in één van onze BuitenHof tuinmeubelwinkels. Onze enthousiaste verkoopspecialisten staan klaar om u te helpen bij uw keuze. Bekijk hieronder direct het winkeloverzicht.

Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze verkoopafdeling voor advies op maat. Bekijk hieronder de contactmogelijkheden en neem direct contact met ons op!