Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Onderhoud vuurtafels

Een vuurtafel is een echte sfeermaker in uw tuin en zorgt direct voor extra gezelligheid. In de winter verlengen ze de tijd dat er buiten kan worden gezeten, en zomeravonden worden hierdoor nóg langer en gezelliger! Onze vuurtafels werken op gas en zijn voorzien van lavastenen en houtblokken van keramisch materiaal. Hierdoor heeft u wel de sfeer van een gezellig vuurtje maar niet de nadelen. Zo heeft u geen last van rookontwikkeling of as. Waar moet u op letten als u een vuurtafel in de tuin heeft staan? Wij vertellen u alles over het beschermen en onderhouden van een vuurtafel.

Ga naar:


Aluminium vuurtafel schoonmaken

Een vuurtafel van aluminium maakt u gemakkelijk schoon met een milde zeep en water. Plaats daarnaast altijd een beschermhoes over de vuurtafel als u deze niet gebruikt. Zo voorkomt u beschadigingen aan de lak. De vuurhaard moet volledig afgekoeld zijn voor u de hoes eromheen doet.


Technische gegevens vuurhaarden

  • Het brander-mechanisme in de haarden is van RVS
  • Alle vuurtafels zijn CE gekeurd en gecertificeerd door KIWA/GASTEC.
  • Werkt op propaan/butaan gas (bij bouwmarkten te koop)
  • 30mBar drukregelaar en gasslang

Let op! Bescherm de vuurhaard altijd met de meegeleverde hoes wanneer deze niet wordt gebruikt. Lees de uitgebreide handleiding voordat u gebruik maakt van onze vuurhaarden. Wij mogen de haard niet aansluiten omdat wij hiervoor niet voldoende gecertificeerd zijn. Ook mag de haard nooit in een volledig afgesloten ruimte worden gebruikt en de gastoevoer moet worden dicht gedraaid als de haard niet in gebruik is of als er een gaslucht hangt.


Belangrijke vuurtafel adviezen:

  • Vervang elke 5 jaar de gasdrukregelaar en gasslang.
  • Laat elk jaar uw vuurhaard controleren door een erkend installateur.
  • Controleer na gebruik altijd of de gasfles goed is afgesloten.
  • Controleer voor gebruik altijd of alle aansluitingen goed vast zitten aan de gasfles en de vuurhaard.
  • Verwijder de batterij als de vuurhaard langdurig niet wordt gebruikt.

Persoonlijk advies? Bezoek één van onze winkels!

Wij hopen dat we al uw vragen omtrent vuurtafels hebben beantwoord. Mocht u nog vragen hebben over het beschermen en onderhouden van uw vuurtafel, dan bent u van harte welkom in één van onze winkels. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen via onderstaande contactmogelijkheden.