Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

De nieuwe LIFE brochure is er! Vraag hem nu gratis aan.

tuintafel onderhoud

Tuintafel onderhoud

Om de levensduur van uw tuintafel te verlengen, is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. In onze collectie vindt u hoogwaardige tuintafels van goede kwaliteit. Als u uw tuintafel goed onderhoudt, blijft deze er lang mooi uitzien. Maar hoe onderhoudt u uw tuintafel het best? Op deze uitgebreide adviespagina vertellen we u hier graag alles over.

Ga direct naar:


Onderhoud tuintafel per materiaal

Afhankelijk van het materiaal heeft uw tuintafel speciaal onderhoud nodig. Voor de verschillende materialen hebben wij een onderhoudsadvies opgesteld. Bekijk hieronder direct het onderhoudsadvies wat bij uw tuinset past.

teak onderhoud

Teak onderhoud

In onze collectie maken we gebruik van sterk, duurzaam en SVLK gekeurd teakhout. Heeft u een tuintafel met een teak tafelblad? Lees dan ons onderhoudsadvies over teak onderhouden. Zo blijft uw tuintafel lang mooi.

aluminium onderhoud

Aluminium onderhoud

Aluminium is een veelgebruikt materiaal in onze collectie. Aluminium is namelijk sterk, duurzaam en eenvoudig te onderhouden. Veel van onze tuintafels hebben dus een aluminium frame. Lees ons uitgebreide onderhoudsadvies over aluminium onderhouden via de link hieronder.

wicker onderhoud

Wicker onderhoud

In onze collectie vindt u wicker tuintafels met een natuurlijke look en feel. Wicker tuintafels zijn weerbestendig en eenvoudig te onderhouden. Is uw tuintafel gemaakt van wicker? Lees dan ons onderhoudsadvies over wicker onderhouden op onze uitgebreide adviespagina.

spraystone onderhoud

Spraystone onderhoud

Onze spraystone tafelbladen bestaan uit een dun laagje steengruis gemengd met lijm die op een plaat van veiligheidsglas is aangebracht. Hierdoor heeft het de uitstraling en behandelwijze van natuursteen maar niet het nadeel van het gewicht. Het spraystone is sterk en van hoge kwaliteit. Wij raden aan om geen spullen op tafel te laten liggen i.v.m. verkleuring of vuilophoping. Om het product UV-beschermend en vuil- en vetafstotend te houden, raden wij aan gebruik te maken van de Life Spraystone Protector. Mocht het product vuil zijn geworden, kan het behandeld worden met de Life Spraystone Cleaner.


polywood onderhoud

Polywood onderhoud

Polywood is gemaakt van een erg sterk type kunststof, genaamd polystyreen. Dit materiaal is onderhoudsvriendelijk, licht van gewicht, weerbestendig en behandeld tegen UV-straling. Intensief onderhoud is niet nodig bij polywood. Belangrijk is dat het polywood niet in contact komt met hete pannen, borden of glazen. Om schade te voorkomen raden wij aan om onderzetters te gebruiken. Met de Life Artwoord Protector beschermt u het polywood tegen vuil en vlekken. Heeft u toch vlekken op uw tafel? Dan kunt u de Life Artwood Cleaner gebruiken om deze te verwijderen. 

keramiek onderhoud

Keramiek onderhoud

Onze tafelbladen van keramiek bestaan uit een paar dunne lagen keramiek die verlijmd zijn op een plaat van veiligheidsglas. Dit doen we om de bladen extra stevigheid te geven, met de mogelijkheid om een beetje te buigen, zonder te barsten. Keramiek is ijzersterk, hittebestendig, kleurvast en krasbestendig. Ook is keramiek ongevoelig voor vlekvorming en onderhoudsarm. Perfect geschikt dus voor het buitenleven. Toch is het verstandig om het product enkele keren per jaar schoon te maken. Dit kan gemakkelijk met de Life Keramiek Cleaner en Protector. Deze zorgt er ook voor dat het product weer wordt voorzien van een UV-beschermende laag waardoor de levensduur van het keramiek wordt verlengd.


Tuintafel schoonmaken

Wilt u uw tuintafel schoonmaken? Een teak tuintafel schoonmaken doet u met andere onderhoudsmiddelen dan een polywood tuintafel. Voor de verschillende materialen tuintafels hebben wij speciale onderhouds- en schoonmaakmiddelen ontwikkeld. Voor meer informatie over de verschillende onderhoudsmiddelen voor uw tuintafel, kunt u terecht op onze uitgebreide adviespagina. 

tuintafel schoonmaken

Beschermhoes tuintafel

Het is niet alleen goed om uw tuintafel schoon te maken en te onderhouden, maar ook om deze te beschermen. Dit kunt u doen met een tuintafelhoes. Deze beschermt uw tuintafel tegen alle weersomstandigheden, vlekken, krassen en aanslag. We hebben beschermhoezen in verschillende afmetingen in onze collectie. Als u uw tuinstoelen aan uw tuintafel aanschuift, kunt u uw gehele tuinset bedekken met een beschermhoes. Zo kunt u in de zomer weer snel plezier hebben van uw set. Bekijk de collectie tuinmeubelhoezen of lees onze uitgebreide adviespagina over tuinmeubelhoezen via de link hieronder.

beschermhoes tuintafel

Tuintafelhoes op maat

In onze collectie vindt u tuintafelhoezen in verschillende afmetingen. Heeft u een tuintafel met afwijkende afmetingen? Dan biedt een tuintafelhoes op maat uitkomst. Bij BuitenHof Tuinmeubelen zijn we gespecialiseerd in maatwerk tuinmeubelhoezen. Vraag direct een vrijblijvende offerte voor een tuintafelhoes op maat aan via de link hieronder.


Persoonlijk advies

Heeft u nog vragen over de bescherming en het onderhoud van uw tuintafel? U bent van harte welkom in één van onze BuitenHof tuinmeubelwinkels. Onze enthousiaste verkoopspecialisten staan klaar om u te helpen. Bekijk hieronder direct het winkeloverzicht of neem contact met ons op voor advies op maat. U kunt ons bellen, mailen, Whatsappen of met ons chatten. Bekijk hieronder de contactmogelijkheden en neem direct contact met ons op!