Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

tuintafel onderhoud

Tuinstoelen onderhoud

Vanzelfsprekend wil je zo lang mogelijk genieten van jouw tuinstoelen. Hiervoor is goed onderhoud essentieel. Als je jouw tuinstoelen regelmatig schoonmaakt en beschermt, kun je hier lang plezier van hebben. Wil je weten hoe je jouw tuinstoelen het best kunt onderhouden? Op deze uitgebreide adviespagina vertellen we je hier alles over.

Ga direct naar:


Onderhoud tuinstoel per materiaal

Veel van de tuinstoelen uit onze collectie bestaan uit meerdere materialen. Elk materiaal heeft een eigen onderhoudsadvies. Lees hieronder het onderhoudsadvies voor de verschillende materialen.

teak onderhoud

Teak onderhoud

In onze collectie vind je verschillende tuinstoelen met teakhouten onderdelen, zoals armleuningen en frames. We maken hiervoor gebruik van sterk, duurzaam teakhout. Wil je weten hoe je jouw teak onderdelen het best onderhoudt? Lees dan ons onderhoudsadvies over teak onderhouden.

aluminium onderhoud

Aluminium onderhoud

Voor veel van de tuinstoelen uit onze collectie maken we gebruik van aluminium. Aluminium is namelijk sterk, duurzaam en eenvoudig te onderhouden. Heb je tuinstoelen met aluminium? Lees dan ons uitgebreide onderhoudsadvies over aluminium onderhouden via de link hieronder.

Wicker is perfect geschikt voor het buitenleven. Dit materiaal is weerbestendig, UV-bestendig en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast heeft wicker een natuurlijke look en feel. Heeft u tuinstoelen van wicker? Lees dan ons onderhoudsadvies over wicker onderhouden op onze uitgebreide adviespagina.

touw onderhoud

Touw onderhoud

Touw is een verfijnd en aangenaam materiaal: het voelt zacht en oogt chic. Het touw uit onze collectie is gebaseerd op een PE garen wat gevlochten is tot touw. Het maakt gebruik van een kunststofdraad en is onderhoudsvriendelijk, weerbestendig en UV-bestendig. De draad is krachtig en flexibel, maar we adviseren wel om er op een verantwoorde manier mee om te gaan. We adviseren om jouw tuinstoelen van touw af en toe te reinigen met de Soltex & Fabric Cleaner en daarna opnieuw in te spuiten met de Soltex & Fabric Protector.


Tuinstoelen schoonmaken

Tuinstoelen schoonmaken? Dat doe je eenvoudig met onze speciaal ontwikkelde onderhoudsmiddelen. Zo hebben we onderhoudsmiddelen om jouw teakhouten tuinstoelen schoon te maken, maar ook voor aluminium en All Weather. Voor meer informatie over de verschillende onderhoudsmiddelen voor jouw tuinstoelen, kun je terecht op onze uitgebreide adviespagina. 

tuinstoelen schoonmaken

Beschermhoes tuinstoel

Naast het schoonmaken en onderhouden van uw tuinstoelen, is het belangrijk om deze goed te beschermen. Dit doe je met een tuinstoelhoes. Een hoes voor tuinstoelen beschermt jouw tuinstoelen tegen alle weersomstandigheden, vlekken en vuil. Zo ben je in het voorjaar minder tijd kwijt aan het schoonmaken van jouw tuinstoelen en kun je er weer snel van genieten! Bij BuitenHof Tuinmeubelen kun je kiezen voor een losse tuinstoelhoes waaronder je jouw tuinstoelen kunt opstapelen, of voor een tuinsethoes waaronder jouw tuintafel en tuinstoelen passen. Bekijk de collectie tuinmeubelhoezen of lees onze uitgebreide adviespagina over tuinmeubelhoezen via de link hieronder.


Tuinstoelhoes op maat

In onze collectie vind je beschermhoezen in verschillende afmetingen. Heb je een tuinset met afwijkende afmetingen? Dan biedt een hoes op maat uitkomst. Bij BuitenHof Tuinmeubelen zijn we gespecialiseerd in maatwerk tuinmeubelhoezen. Vraag direct een vrijblijvende offerte voor een beschermhoes op maat aan via de link hieronder.

tuinstoelhoes

Persoonlijk advies

Heb je nog vragen over het onderhoud van jouw tuinstoelen? Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op of bezoek een van onze winkels.