Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Tuinkussens schoonmaken en beschermen

Een barbecue met vrienden, het kinderfeestje van uw dochter of een familiediner: al onze tuinkussens zijn ontwikkeld voor het gezellige leven buiten. Onze tuinkussens zijn van hoogwaardige kwaliteit en verdienen daarom ook de beste zorg. Met onze jarenlange ervaring in productontwikkeling vertellen we u graag alles over tuinkussens schoonmaken. Bekijk alle tuinkussens in ons assortiment.

Ga direct naar:


Waarom tuinkussens onderhouden?

Wij begrijpen dat u graag jarenlang wilt genieten van uw tuinset en dat tuinkussens onderhoudsvriendelijk moeten zijn. Daarom hebben al onze kussens een vuilafstotende laag om vlekken zoveel mogelijk te voorkomen. Door intensief gebruik kan het gebeuren dat er toch een vlek ontstaat. Dat is vervelend, maar geen probleem, want met de juiste onderhoudsmiddelen zien uw kussens er snel weer als nieuw uit! Speciaal voor onze kussenstoffen hebben wij de beste onderhoudsproducten ontwikkeld. Om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken hebben we een overzicht gemaakt met alle informatie die u nodig heeft voor het onderhoud van uw tuinkussens. Het schoonmaken van tuinkussens is namelijk erg makkelijk. Elk materiaal heeft verschillende unieke eigenschappen. Lees meer over de werking en kwaliteiten van al onze kussenstoffen.ALL WEATHER KUSSENS

All Weather kussens

Met All Weather kussens kunt u altijd genieten van een mooi aangeklede tuinset. Deze stof is speciaal ontwikkeld om alle weersomstandigheden te doorstaan zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het naar binnen halen van de kussens. Dit komt door de buitenhoes van Soft Touch Textileen, een comfortabele stof met minuscule gaatjes waar regen doorheen loopt. Dit komt in de polyether vulling terecht en loopt, door de open celstructuur, het kussen uit. Hierdoor hebben de kussens een kortere droogtijd en kan u weer gaan genieten van het zonnetje.


All Weather kussens schoonmaken

Lekker eten op uw tuinset is geen probleem met All Weather kussens. Mocht er toch een vlek op uw kussens komen dan is dit makkelijk schoon te maken. Door de vuilafstotende coating trekt de vlek niet in de stof. Om de kussens waterdoorlatend te houden en schimmels te voorkomen is het belangrijk om de gaatjes in de stof open te houden. Dit doet u door de stof in te spuiten met de Life Outdoor Textileen en Wicker Cleaner. Voor de beste bescherming doet u dit minimaal twee keer per jaar. Wij adviseren om dit in het voor- en najaar te doen. Zo bereidt u de kussens voor op een nieuw seizoen en in het najaar beschermt u de kussens tegen slechtere weersomstandigheden. De kussenhoezen zijn in de wasmachine uit te wassen. Deze kunnen daarna weer gemakkelijk om de binnen kussens heen geplaatst worden.
 

Benodigdheden All Weather schoonmaken:


Tip: Staat uw tuinset onder een boom? Check dan regelmatig of er geen vogelpoep op de kussens zit en verwijder dit zo snel mogelijk om intrekken te voorkomen.
Tip: Als het kussen nat is, druk dan op het kussen en zet het op de zijkant. Zo droogt het kussen sneller.

Stap 1

Verwijder grof vuil zoals zand met een droge zachte borstel of dep een vloeibare vlek zoveel mogelijk op met een droge schone doek.

Stap 2

Spray de cleaner op de vlek en laat dit 30 seconden intrekken.

Stap 3

Masseer de cleaner in met een natte spons of zachte schuurspons tot de vlek weg is. Spoel het oppervlak daarna goed af met water en laat het kussen aan de lucht drogen.

All Weather kussens schoonmaken


SOLTEX

Soltex kussens

Genieten van zachte kussens die ook nog weerbestendig zijn? Met Soltex kussens is dat mogelijk. De combinatie van Soft Touch Textileen en Olefin maken de kussens zacht en waterdoorlatend. De polyether vulling laat het water door het kussen lopen. Hierdoor zijn de kussens in korte tijd droog. Daarnaast hebben Soltex kussens een natuurlijke look en feel.


Soltex kussens schoonmaken

Omdat Soltex kussens weerbestendig zijn hoeft u zich geen zorgen te maken dat er vocht in de kussens blijft zitten en dat dit gaat schimmelen. Door de antibacteriële behandeling kan schimmel zich niet hechten aan de stof. Daarnaast is de stof vuilafstotend waardoor de kans op vlekken klein is. Soltex heeft hierdoor weinig onderhoud nodig, maar om de levensduur te verlengen is het aan te raden om de kussens twee keer per jaar te behandelen met de Soltex Protector om ze vuil-, vet-, en waterafstotend te houden.
 
Benodigdheden Soltex schoonmaken:
 

Stap 1

Verwijder grof vuil zoals zand met een droge zachte borstel of dep een vloeibare vlek zoveel mogelijk op met een droge schone doek.

Stap 2

Spray de cleaner op de vlek en laat dit 30 seconden intrekken.

Stap 3

Masseer de cleaner in met een natte spons of zachte schuurspons tot de vlek weg is. Spoel het oppervlak daarna goed af met water en laat het kussen aan de lucht drogen.COMFORMA OUTDOOR KUSSENS

Comforma Outdoor kussens

Deze van zachte stof gemaakte Comforma kussens zijn ideaal voor onder een veranda of overkapping. Ook al verwacht u niet dat deze kussens op een buiten set horen is dit zeker wel mogelijk. Ze kunnen namelijk tegen regen en ze zijn zelfs waterafstotend. Dit komt omdat ze zijn behandeld . Wij geven bij deze kussens echter wel het advies om ze bij langdurige regen binnen op te bergen.


Comforma Outdoor kussens schoonmaken

Voor de Comforma kussens raden wij de bijgeleverde Soltex Protector aan om de kussens vuil-, vet-, en waterafstotend te houden. Omdat deze kussens niet het hele jaar door buiten liggen zal 2 keer onderhoud per jaar voldoende zijn. Als u de kussens op gaat bergen, kunt u gebruik maken van de herbruikbare plastic zakken waarin de kussens geleverd zijn. Let er wel op dat de kussens hier droog in moeten opgeborgen omdat er anders schimmelvorming in de zak kan plaatsvinden.


Tuinkussens opbergen

Zodra de temperatuur het toelaat wilt u natuurlijk weer graag genieten van de zon, uw tuin en uw loungeset. Daarom kunt u de tuinkussens het beste opruimen als u deze voor langere tijd niet gebruikt. Zo blijven de kussens langer mooi. Staat uw loungeset met kussens onder een boom? Check dan regelmatig op vallende bladeren en vogelpoep en verwijder dit zo snel mogelijk. Indien u de kussens niet gebruikt, berg deze dan op in de BuitenHof kussentas. De kussentas is gemaakt van waterdicht polyester. Alle loungekussens worden geleverd een luxe tas, deze kunt u opnieuw gebruiken om de loungekussens in op te bergen. Zorg er wel voor dat de kussens droog en schoon zijn voor u deze opbergt. Bij het gebruik van een beschermhoes moeten de kussens apart worden opgeborgen om vochtplekken en schimmels te voorkomen.


Persoonlijk advies? Bezoek één van onze winkels!

Wij hopen dat we al uw vragen hebben beantwoord. Mocht u nog vragen hebben over het beschermen en onderhouden van uw tuinkussens, dan bent u van harte welkom in één van onze winkels. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen via onderstaande contactmogelijkheden.