Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Parasol schoonmaken en onderhoud

Genieten van de zon is heerlijk, maar toch is het ook fijn om af en toe in de schaduw te zitten. Een mooie parasol brengt niet alleen gezelligheid in de tuin, maar beschermt ook tegen te veel zon. Zo kun je heel de dag genieten van het buiten zijn! Om de levensduur te verlengen is het belangrijk om de parasol schoon te maken en op te bergen in een parasolhoes. Wij vertellen jou hoe je dit het beste kunt doen.

Bekijk alle parasols.

Ga direct naar:


Voordelen van een parasol

Naast het feit dat een parasol de zon tegenhoudt, is het ook een eyecatcher in de tuin. Het maakt een tuinset helemaal af en geeft net dat extra’s aan je terras. Ook na een lekkere warme dag kan het in de avond afkoelen, een parasol houdt warmte vast waardoor je kunt genieten van lange zomeravonden. Met een heater kun je ook in het voor- en najaar buiten zijn. Om de levensduur van je parasol te verlengen is goed onderhoud belangrijk. Door op de juiste manier het doek schoon te maken en de parasol te beschermen met een parasolhoes voorkom je vlekken en beschadigingen.


Parasol schoonmaken

Zit er een vlek op het doek van de parasol? Een kleine vlek kun je makkelijk verwijderen met groene zeep en lauw water. Als het hele doek vies is, kun je deze demonteren en met de hand wassen. Om een parasoldoek goed schoon te maken volg je onderstaand stappenplan.

Benodigdheden parasol schoonmaken:

  • Groene zeep
  • Water
  • Spons of zachte schuurspons

Stap 1

Haal het doek van de parasol af en maak een sopje met lauw water en groene zeep in een grote emmer of in de badkuip.

Stap 2

Leg het doek in het water en was het met de hand totdat het vuil eruit is. Knijp het doek goed uit.

Stap 3

Monteer het doek als deze nog vochtig is en laat drogen.

Tip: Staat de parasol onder een boom? Check het doek dan regelmatig op vogelpoep en verwijder dit zo snel mogelijk. Zo voorkom je vlekken. Klap de parasol altijd in als je deze niet gebruikt.

Parasolhoes

De doeken van onze parasols zijn gemaakt van StofPlus of spuncrylic materiaal. Deze zijn behandeld met een beschermende coating, echter maakt dit ze niet 100% kleurvast. Om kleurverschil te voorkomen is het aan te raden om altijd een parasolhoes te gebruiken als de parasol is ingeklapt. Bij onze beschermhoezen zit een stok als hulpmiddel om het doek over de ingeklapte parasol te krijgen. Zonder hoes kun je snel weer- en schimmelplekken krijgen die niet schoon te boenen zijn. Het parasoldoek moet wel geheel droog zijn voordat je deze in de beschermhoes doet. Anders kan er schimmel ontstaan.

Bescherming parasol

Het parasoldoek is in de fabriek behandeld met een waterafstotende coating. Om deze te vernieuwen behandel je het doek minimaal één keer per jaar met de Life Outdoor Living Stof en Doek Protector. Indien de parasol niet wordt gebruikt, klap deze dan in en schuif de parasolhoes eroverheen.

Bekijk parasolhoezen

Video parasol inklappen

Bekijk hier hoe de parasolhoes over de parasol wordt geplaatst.Neem contact op!

Wij hopen dat we al jouw vragen hebben beantwoord. Mocht je vragen hebben over het beschermen en onderhouden van parasols dan ben je van harte welkom in één van onze winkels of neem contact op.

  • Vanuit Nederland: 0165 52 67 50
  • Vanuit België: 03 80 84 504

Je kunt natuurlijk ook mailen naar: service@buitenhoftuinmeubelen.nl

Heb je vragen over de collectie? Neem dan telefonisch contact op of chat met een specialist van ons verkoopteam.

  • Vanuit Nederland: 0165 52 67 71
  • Vanuit België: 03 80 80 552

Je kunt natuurlijk ook mailen naar: verkoop@buitenhoftuinmeubelen.nl