Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Parasol onderhoud

Genieten van de zon is heerlijk, maar toch is het ook fijn om af en toe in de schaduw te zitten. Een mooie parasol brengt niet alleen gezelligheid in de tuin, maar beschermt ook tegen te veel zon. Zo kunt u heel de dag genieten van het buiten zijn! Om de levensduur te verlengen is het belangrijk om de parasol schoon te maken en op te bergen in een parasolhoes. Op deze adviespagina vertellen we u hoe u dit het best kunt doen.

Ga direct naar:


Parasol schoonmaken

Parasol schoonmaken? Als er een vlek op het doek van de parasol zit, kunt u deze makkelijk zelf verwijderen. Dit doet u met groene zeep en lauw water of met de Life Fabric/Soltex Cleaner. Als het hele doek vies is, kunt u deze demonteren en met de hand wassen. Om een parasoldoek goed schoon te maken volgt u onderstaand stappenplan.

Tip: Staat de parasol onder een boom? Check het doek dan regelmatig op vogelpoep en verwijder dit zo snel mogelijk. Zo voorkomt u vlekken. Klap de parasol altijd in als u deze niet gebruikt.

Benodigdheden parasol schoonmaken:

  • Groene zeep
  • Water
  • Spons of zachte schuurspons
Parasol schoonmaken

Stap 1

Haal het doek van de parasol af en maak een sopje met lauw water en groene zeep in een grote emmer of in de badkuip.

Stap 2

Leg het doek in het water en was het met de hand totdat het vuil eruit is. Knijp het doek goed uit.

Stap 3

Monteer het doek als deze nog vochtig is en laat drogen.


Parasol onderhouden

Parasol onderhouden? Het parasoldoek is in de fabriek behandeld met een waterafstotende coating. Om deze coating te vernieuwen adviseren wij het doek minimaal één keer per jaar met de Life Outdoor Living Stof en Doek Protector te behandelen. Indien de parasol niet wordt gebruikt, klap deze dan in en schuif de parasolhoes eroverheen. Zit er om welke reden dan ook toch een vlek op het parasoldoek kan dit gemakkelijk worden schoongemaakt met de Life Fabric/Soltex Cleaner.


Parasoldoek

In de collectie van BuitenHof Tuinmeubelen vindt u parasoldoeken in drie verschillende materialen: polyester, spuncrylic en Comforma Outdoor. Voor al deze opties geldt dat niet één parasol geheel waterdicht is en dus niet als paraplu kan fungeren. Doordat een parasoldoek stiksels en naden heeft kan daar altijd water door sijpelen. Is er een flinke regenbui op komst? Klap een parasol dan voor de bui in en maak gebruik van een beschermhoes. Om te voorkomen dat een geopende parasol om kan waaien, zijn al onze parasols voorzien van een windvang: dit is een opening aan de bovenkant van het doek waardoor de wind weggeleid wordt en de warmte door kan ontsnappen. We vertellen u graag alles over het verschil tussen de 3 verschillende parasoldoeken.

Polyester parasoldoek

Het parasoldoek van polyester vindt u in de kleur muisgrijs op onze Ibiza parasols. Dit is een vuilafstotende stof met een dikte van 180 gram. Het doek biedt voldoende bescherming tegen verkleuring en heeft voldoende UV werende werking. 

Spuncrylic parasoldoek

Spuncrylic is een water- en vuilafstotende stof die u vindt op de Jasmijn, Nevada, Mallorca, Costa en Palermo parasols. Deze stof heeft een dikte van 240 gram, is goed kleurvast en biedt een zeer goede UV wering. 

Comforma Outdoor doek

Ook Comforma Outdoor is een water- en vuilafstotende stof die wij verkopen op de Jasmijn, Nevada en Costa parasols. Deze stof heeft een dikte van 280 gram, heeft een uitstekende kleurvastheid en is zeer goed UV werend.


Parasolhoes

De doeken van onze parasols zijn gemaakt van StofPlus of spuncrylic materiaal. Deze zijn behandeld met een beschermende coating, echter maakt dit ze niet 100% kleurvast. Om kleurverschil te voorkomen is het aan te raden om altijd een parasolhoes te gebruiken als de parasol is ingeklapt. Bij onze beschermhoezen zit een stok als hulpmiddel om het doek over de ingeklapte parasol te krijgen. Zonder hoes kunt u snel weer- en schimmelplekken krijgen die niet schoon te boenen zijn. Het parasoldoek moet wel geheel droog zijn voordat u deze in de beschermhoes doet. Anders kan er schimmel ontstaan.

Het parasoldoek is in de fabriek behandeld met een waterafstotende coating. Om deze te vernieuwen behandelt u het doek minimaal één keer per jaar met de Life Outdoor Living Stof en Doek Protector. Indien de parasol niet wordt gebruikt, klap deze dan in en schuif de parasolhoes eroverheen.


Parasol inklappen

Parasol inklappen? Dit doet u door de slinger in de parasolarm te plaatsen. Draai de parasol geleidelijk in en trek gelijktijdig de hendel naar beneden. Tot slot plaatst u de hoes over de parasol. Sluit de rits met behulp van het touw.

In deze video kunt u zien hoe de parasolhoes over de parasol wordt geplaatst.


Persoonlijk advies? Bezoek één van onze winkels!

Wij hopen dat we al uw vragen hebben beantwoord. Mocht u vragen hebben over het beschermen en onderhouden van parasols dan bent u van harte welkom in één van onze winkels. Of neem contact met ons op via onderstaande contactmogelijkheden. Wij helpen u graag verder!