Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

De nieuwe LIFE brochure is er! Vraag hem nu gratis aan.

Onderhouds- en schoonmaakmiddelen

Door de juiste onderhouds- en schoonmaakmiddelen te gebruiken verlengt u de levensduur van uw tuinmeubelen. Zo heeft u zo lang mogelijk plezier van uw tuinmeubelen! Met meer dan dertig jaar ervaring hebben wij speciale onderhouds- en schoonmaakmiddelen gemaakt voor de beste verzorging. Op deze adviespagina vertellen we u graag alles over onze onderhoudsmiddelen. Zo weet u welke producten u het best kunt kiezen en hoe u deze gebruikt. Zo blijft uw lounge- of tuinset lang mooi!Schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen zoals reinigers en cleaners gebruikt u voor het schoonmaken van tuinmeubelen en zijn anders dan onderhoudsmiddelen. Het is belangrijk om de juiste schoonmaakmiddelen voor elk materiaal te gebruiken. Zo is teakhout schoonmaken met azijn, groene zeep, chloor of bleek sterk af te raden. Deze agressieve middelen beschadigen het hout. Onze schoonmaakmiddelen zijn mild en laten geen zeepresten achter.

schoonmaakmiddelen

Onderhoudsmiddelen

Onderhoudsmiddelen verlengen de levensduur van uw tuinmeubelen of beschermen de meubelen tegen vlekken en vuil. Door een beschermende laag aan te brengen op het materiaal, trekt vuil minder snel in waardoor blijvende vlekken worden voorkomen.

  onderhoudsmiddelen

  Het onderhoudsabonnement

  Bij BuitenHof kunt u nu ook kiezen voor het onderhoudsabonnement. Met dit abonnement zorgen we dat u op tijd de juiste onderhoudsmiddelen ontvangt en dat u uw tuinmeubelen op de juiste manier kunt onderhouden. Dit zorgt voor jarenlang optimaal gebruik van uw tuinmeubelen. U krijgt de onderhoudsmiddelen automatisch toegestuurd, en u profiteert ook nog eens van 30% korting. Op onderstaande pagina leest u alles over het onderhoudsabonnement. Ook kunt u het abonnement hier aanvragen.  TEAKHOUT

  onderhoud teak

  Teakhout onderhouden 

  Alle teak producten die aan weer, wind en vuil worden blootgesteld hebben onderhoud nodig. Gelukkig hoeft het onderhoud hiervan helemaal niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn, zolang dit met enige regelmaat gebeurt. Bekijk hieronder de 3 makkelijke stappen of lees onze uitgebreide adviespagina over teakhout onderhouden.

  1)  Reinigen: Voor u het teakhout gaat behandelen met de protector of shield, moet het altijd eerst goed gereinigd zijn. Dit doet u eenvoudig met de cleaner, water en een spons of doek. Spoel nadien het hout goed af en laat het drogen.

  2)  Kleur herstellen: Na het reinigen zal uw teakhout een lichtgrijze kleur hebben. Maak uw teakhout dan weer bruin met de robuust protector of vergrijs de tafel juist meer met de teak colour grey.

  3)  Beschermlaag: Als laatste stap brengt u een doorzichtige beschermlaag aan op het hout. Laat na het aanbrengen het teak goed drogen. Breng dan na 4 uur nog een laagje aan voor het beste resultaat. Doe dit 2 tot 3 keer per jaar.  POLYWOOD

  Polywood onderhouden

  Polywood heeft de mooie uitstraling van hout, maar is toch heel onderhoudsvriendelijk. Omdat Polywood is gemaakt van een kunststof, kunt u dit materiaal makkelijk schoonmaken. Met de Polywood Protector beschermt u polywood eenvoudig tegen vlekken. Zo heeft u lang plezier van uw polywood tuinmeubel!

  Polywood Cleaner: De Polywood Cleaner is beschermend voor alle polywood onderdelen. Hiermee kunt u gemakkelijk en snel vlekken verwijderen van uw meubels.

  Polywood Protector: Maakt polywood water- en vuilafstotend en helpt vlekken voorkomen. Het geeft een langdurige bescherming tegen vuil, vet, olijfolie, koffie etc. Het is een onzichtbaar impregneermiddel waardoor de natuurlijke uitstraling behouden blijft.

  onderhoud polywood


  SPRAYSTONE

  onderhoud spraystone

  Spraystone onderhouden

  Spraystone bestaat uit gemalen stukjes steen gespoten op een glasplaat. Hierdoor ontstaat een strakke en natuurlijke uitstraling. Spraystone is een materiaal van hoge kwaliteit. Daarnaast is het erg sterk. U kunt uw spraystone tuinmeubelen behandelen met de Spraystone Cleaner en de Spraystone Protector.

  1) Reinigen: De Spraystone cleaner is makkelijk en snel in gebruik. Het is gebruiksklaar en mag direct op Spraystone worden gesprayd. Laat het 30 seconden intrekken en verwijder vervolgens het vuil met een spons.

  2) Beschermen: Zorg dat het Spraystone schoon, droog en helemaal stofvrij is. Breng dan met een zachte doek een laag aan. Na 4 uur kunt u dit nogmaals doen voor een optimale bescherming.

  Spraystone Cleaner: Een krachtige reiniger en vlekverwijderaar die snel en diepgaand vuil, vet en andere vlekken van het oppervlak verwijdert. Behandel na het reinigen het Spraystone met de protector.

  Spraystone Protector: Maakt Spraystone water- en vuilafstotend en helpt vlekken voorkomen. Het geeft een langdurige bescherming tegen vuil, vet, olijfolie, koffie etc. Het is een onzichtbaar impregneermiddel waardoor de natuurlijke uitstraling behouden blijft.  ALUMINIUM

  Aluminium onderhouden

  Aluminium is het ideale materiaal voor buiten. Het is roestvrij, weerbestendig en eenvoudig te verplaatsen. Daarnaast is aluminium zeer onderhoudsvriendelijk. Lees hieronder hoe u uw aluminium tuinmeubel schoonmaakt of bekijk onze uitgebreide adviespagina over aluminium tuinmeubelen onderhouden.


  1) Reinigen: De reiniger is gebruiksklaar en mag direct (na het schudden) op aluminium worden aangebracht. Laat 30 seconden intrekken. Na het sprayen ontstaat er een doffe laag, poets deze goed op met een droge doek.

  2) Beschermen: Het krachtige UV-Block helpt een verkleuring en/of veroudering van de poedercoating te voorkomen, waardoor de levensduur van het gepoedercoate aluminium wordt verlengd.

  aluminium onderhoud


  KERAMIEK

  keramiek onderhoud

  Keramiek onderhouden

  Keramiek is zeer sterk, krasvast en vlekbestendig. Het bestaat uit mineralen die onder hoge druk en bij hoge temperaturen zijn samen geperst tot een dichte structuur. Keramiek is hitte- en UV-bestendig en kan bij alle weersomstandigheden buiten blijven staan. Daarnaast is keramiek eenvoudig in onderhoud. Ideaal voor buitengebruik dus!

  1) Reinigen: De keramiek reiniger is gebruiksklaar en mag direct (na het schudden) op keramiek worden aangebracht. Laat 30 seconden intrekken. Na het sprayen ontstaat er een doffe laag, poets deze goed op met een droge doek.

  2) Beschermen: Het krachtige UV-Block helpt een verkleuring en/of veroudering van de toplaag te voorkomen, waardoor de levensduur van het keramisch blad wordt verlengd.  TEXTILEEN EN WICKER

  Textileen en wicker onderhouden

  Textileen is sneldrogend en waterdoorlatend. Daarom is dit materiaal ideaal voor tuinkussens! Wicker is gemaakt van een kunststof vezel met een UV-coating om verkleuring tegen te gaan. Wicker is weerbestendig en kan het hele jaar door buiten blijven staan. Bekijk hieronder hoe u uw wicker of textileen tuinmeubelen onderhoudt of lees onze uitgebreide adviespagina's over textileen en wicker tuinmeubelen onderhouden.


  onderhoud textileen


  COMFORMA EN SOLTEX

  onderhoud comforma

  Comforma & Soltex onderhouden

  Comforma en Soltex zijn heerlijke materialen voor in uw tuin. Deze materialen zijn zacht en comfortabel. Hierdoor kunt u optimaal genieten van het buitenleven! Natuurlijk wilt u dat uw tuinkussens en parasoldoeken zo lang mogelijk mooi blijven. Daarom raden we aan om deze goed te behandelen. Lees ons advies hieronder!

  1) Reinigen: Maak voordat u begint de stof eerst nat. Spray daarna de reiniger erop. De inwerktijd varieert tussen de 3-10 minuten. Verwijder daarna het vuil met een doekje en spoel af met water. Laat het drogen en gebruik vervolgens de beschermer.

  2) Beschermen: De stof moet volledig droog zijn wanneer hij behandeld wordt met de protector. Spray de stof in ruime mate in en wrijf het met een zachte doek goed in. Vervolgens laten drogen.

  Comforma & Soltex cleaner: Voor Comforma kussens, Soltex kussens en parasoldoeken. Een krachtige reiniger en vlekverwijderaar die snel en diepgaand vuil, vet en andere vlekken verwijdert. Na het reinigen raden wij een nabehandeling aan met onze protector.

  Comforma & Soltex protector: Maakt water- en vuilafstotend en helpt vlekken voorkomen. Geeft kussens een langdurige bescherming tegen vuil, vet, olijfolie, koffie etc. Het is een onzichtbaar impregneermiddel met een UV-Block waardoor de nieuwe uitstraling van stoffen langer behouden blijft.


  Persoonlijk advies?

  Heeft u nog vragen over het onderhouden en beschermen van uw tuinmeubelen? Ons team helpt u graag verder. Neem contact op via onze klantenservice, chat of per e-mail. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze verkoopafdeling voor advies op maat. U kunt ons bellen, mailen, Whatsappen of met ons chatten. Bekijk de contactmogelijkheden en neem direct contact met ons op of bezoek één van onze winkels!