Wij gebruiken cookies om uw online gebruikerservaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Instellingen aanpassen

Bekijk hier welke van onze 19 Nederlandse BuitenHof winkels het dichtst bij u in de buurt is.

Textileen onderhoud

Textileen tuinmeubelen creëren een echt huiskamergevoel in uw tuin. Zo haalt u het binnengevoel naar buiten. Textileen is een heerlijk comfortabel en weerbestendig materiaal. Op deze adviespagina ontdekt u wat textileen is en hoe u textileen kunt schoonmaken.

Ga direct naar:


Wat is textileen?

Textileen is gemaakt van geweven polyestervezels die samen een sterk doek vormen. Textileen is stevig, duurzaam, vormvast, kleurvast en heeft een lange levensduur. Uitermate geschikt voor buitengebruik dus! Textileen wordt gebruikt voor loungesets, tuinstoelen, ligbedden en tuinbanken. Het materiaal wordt bijvoorbeeld over een aluminium frame gespannen. Textileen heeft weinig onderhoud nodig en is eenvoudig schoon te maken. Het is waterdoorlatend en droogt snel. Door een speciale vuilafstotende coating dringen vlekken niet door in het materiaal. Daarnaast is textileen UV-bestendig waardoor de kleur niet vervaagt.

 • Luxueuze uitstraling
 • Hoog zitcomfort
 • Sneldrogend en waterdoorlatend
 • Duurzaam en vormvast
 • Weerbestendig

Textileen schoonmaken

Textileen wordt gebruikt voor loungesets, tuinstoelen, ligbedden en tuinbanken. Dankzij een vuilafstotende coating dringen vlekken niet door in het materiaal en heeft schimmel geen kans. Daarnaast is textileen voorzien van een UV beschermende laag, waardoor de zon de kleur niet kan vervagen. Textileen schoonmaken kunt u eenvoudig doen met de daarvoor bestemde schoonmaakproducten. Om de beschermlaag te vernieuwen spuit u het materiaal twee keer per jaar in met de Life Textileen en Wicker Cleaner.

Tip: Staat uw tuinset onder een boom? Check dan regelmatig of er geen vogelpoep op de kussens zit en verwijder dit zo snel mogelijk om intrekken te voorkomen.

Textileen tuinmeubelen schoonmaken

Textileen tuinmeubelen schoonmaken

Door goed onderhoud van uw textileen tuinmeubelen, blijven deze lang mooi. Wij leggen u in het stappenplan uit hoe u uw textileen tuinmeubelen schoonmaakt.

Benodigde tijd: Ongeveer 30 minuten

Benodigdheden textileen tuinmeubelen schoonmaken:
 • Life Outdoor Living Wicker en Textileen cleaner
 • Water
 • Spons of zachte schuurspons

 • Stap 1: Uw textileen tuinmeubelen klaarmaken om schoon te maken
  Verwijder eerst al het losse vuil zoals bladeren en zand met een zachte borstel.

  Stap 2: Life Outdoor Living Wicker en Textileen cleaner
  Spray de Cleaner op de vlek en laat dit daarna 30 seconden intrekken.

  Stap 3: De vlek behandelen
  Maak een spons of zachte schuurspons nat en ga met een ronddraaiende beweging over de vlek heen tot deze weg is.

  Stap 4: Het textileen tuinmeubel afspoelen
  Spoel het oppervlak daarna goed af met water en laat het oppervlak in de buitenlucht drogen.

  Textileen tuinmeubelen beschermen

  Textileen tuinmeubelen blijven langer mooi met de juiste bescherming. Door uw tuinset af te dekken met een goede beschermhoes, voorkomt u beschadigingen door weersomstandigheden. Wij hebben verschillende beschermhoezen in onze collectie. Laat kussens van textileen niet in de meubels liggen, maar berg deze op in een kussentas. Het is belangrijk dat de kussens volledig droog zijn als deze worden opgeborgen.

  Welke beschermhoes heb ik nodig?

  Bij de aanschaf van een beschermhoes zijn er een aantal zaken belangrijk. Allereerst moet de hoes natuurlijk goed aansluiten op de meubels. Daarom is het aan te raden om de meubels van te voren op te meten. Zo weet u zeker dat de hoes goed aansluit. De bijgeleverde ventilatiesluis zorgt ervoor dat het materiaal kan blijven ademen. Hierdoor voorkomt u vlekken en schimmel. Naast de maat is ook het materiaal van belang. Al onze beschermhoezen zijn gemaakt van waterdicht en UV-bestendig polyester, waardoor ze geschikt zijn voor alle weersomstandigheden.

  Bescherming op maat

  Heeft u een set die afwijkt van de standaard maten? Geen probleem! U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen voor een beschermhoes op maat. Wij geven u handige tips om uw tuinset goed op te meten.


  Persoonlijk advies? Kom naar één van onze winkels!

  Heeft u vragen over het onderhoud van textileen tuinmeubelen? Neem dan telefonisch contact op of chat met een specialist van onze klantenservice. Heeft u vragen over de aankoop van textileen tuinmeubelen? Neem dan telefonisch contact op of chat met een specialist van ons verkoopteam.